Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amazon Bitcoin’i Veri Pazarlarında Kullanacak

Amazon, kullanıcılarının gerçek zamanlı kripto para işlem verilerini almasını sağlayacak, kesintisiz bir veri piyasası için patent aldı.

Bu patent, bireylerin ve kuruluşların satışa yönelik veri akışlarını yayımlayabileceği bir sistem olarak tanımlamakta. Bu sistemin kullanımı ,17 Nisan itibariyle bir bulut bilişim devi olan ve bir e-ticaret yan şirketi bulunan Amazon Technologies’ e verildi.

Bu temel esasa ek olarak, sistemin gerçek zamanlı panolar oluşturmaya, ayrıntıları yakalamaya, alarm kurmaya, tavsiyelerde bulunmaya ve diğer gerçek zamanlı iş veya operasyonel kararlar almaya imkan sağladığı bildirildi.

Amazon’un dosyalama sistemi, “web sitesi tıklama akışları, pazarlama ve finansal bilgiler, üretim gereçleri ve sosyal medya, operasyonel kayıtlar, ölçüm verileri’’ gibi konularda, pazar için bir dizi potansiyel risk içermekte. Bu sistem ise en önemli risk konularından biri olan  kripto para piyasasının kullanımına yönelik tedbirler içermekte.

Çalışmada, Bitcoin ve kripto para işlemleri gibi bireysel veri akışlarının, kendi başlarına bu kadar değerli olmayacağı, ancak bu verilerin ek kaynaklardan gelen bilgilerle pekiştirilerek, veri akışının daha değerli hale gelebileceğinden bahsedilmekte.

Patent’te şöyle denilmekte:

“Örneğin, bitcoin işlemlerini kabul eden bir elektronik veya internet kullanıcısı, bitcoin adresiyle ilişkili olabilecek bir gönderim adresine sahip olabilir. Elektronik işlemleri kullananlar, ilişkili verileri oluşturmak ve birleştirilen verileri yeniden yayınlamak için birleştirilmiş veri akışı olarak gönderim adresini bitcoin işlem verileriyle birleştirebilir. ”

Sistem ayrıca, yasaları uygulayan kurumlara  yönelik piyasanın potansiyel cazibesinden de bahsediyor.

Amazon bu konuda ; “Örneğin, yasaların uygulanmasını takip eden bir kolluk kuvveti de müşteri olabilir ve ülkeyle ilişkili kaynak IP adresleri ve bitcoin adresleriyle ilişkili olan gönderi adreslerini belirlemek için global bitcoin işlemlerinin internet trafiği kayıtlarını talep edebilir” diye yazdı,ve şöyle devam etti: “Ajans, yerel banka veri kayıtları gibi ek geliştirmeleri istemeyebilir. Veri akışı pazarı,her GB (gigabayt) için bu istenen verilere göre fiyat talep edebilir, örneğin analiz modülü kullanılarak istenen verilerle ilgili analitik çalışmalara yapabilir”dedi.

Amazon,bu pazar alanını oluşturmaya karar verirse, merkezi teklifler, daha çok ademi-merkeziyetçi olan yapılara sahip pazarlar inşa eden girişimciler için rekabetçi bir tehdit oluşturabilir.

   Bu tarz bir girişimle ilgili sorulan bir soruyla ilgili, Streamer‘in CEO’su Henri Pihkala, CoinDesk haber sitesine yolladığı bir e-postada, ”veri pazarları yeni bir fikir değil. Ancak burada yeni olan şu; kullanıcılara dijital alemde yaptıkları eylemlerle yarattıkları verilerle ilgili tam kontrol sağlayan bir alan yaratıyor.”dedi ve şunları ekledi:

“Bu Amazon’un nihai vizyonu ise, o zaman bravo, ama bir şeyi unutmamak lazım, böyle düşünmek bir şey şirketin DNA’sında yoktur” diye ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment