Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Anket: ABD’li Vatandaşların Yüzde 41’i Kripto Para Yatırımına Sıcak Yaklaşmıyor

Analitik firmalarından Harris Insights ve kripto para uygulamalarından Gem Haziran ayı genelinde bir anket yaptı ve ABD’li vatandaşların kripto para yatırımına olan ilgilerini ölçtü. Bu iki şirket tarafından yapılan araştırmaya göre nüfusun çok küçük bir kısmı gerçekten kripto paralarla ilgileniyor.

2 binden fazla kişinin katıldığı ankete göre ABD‘li vatandaşların yaklaşık yüzde 8’i Bitcoin, Ethereum, Litecoin gibi kripto paralara yatırım yapıyor. Bir kıyaslama olması amacıyla 2016 yılında Gallup tarafından yapılmış bir anketi örnek gösterebiliriz. Gallup anketine göre ABD’li vatandaşların yaklaşık yüzde 52’si hisse sahibi.

Yapılan ankete göre vatandaşların kripto para yatırımına pek ılımlı bakmadıklarını da söyleyebiliriz. Hatta kripto para yatırımı hakkında bu yönde düşünen insanların sayısı epey fazla. Ankete katılan kişilerin yüzde 41’i, dijital varlıklara hiçbir şekilde yatırım yapma niyetlerinin olmadığını söyledi.

Yapılan anketin ilgi çekici yanlarından biri de kripto para yatırımı yapan kişilerin profilleri oldu. Sonuçlara göre yılda 100 bin dolardan daha fazla kazanan kişilerin kripto paraya yatırım yapma ihtimalleri, bundan daha az kazanan kişilere kıyasla daha düşük.

Ankete göre evine yılda 100 bin dolardan fazla giren kişilerin yüzde 6’sı kripto para sahibi. Bu oran yılda 50,000-74,900 $ arasında geliri olan kişilerde ise yüzde 11 civarında. Gem’in CEO’su olan Micah Winkelspecht, anketle ilgili bazı yorumlarda bulundu ve şöyle konuştu:

“Daha az geliri olan genç kişilerin kripto para yatırımı yapmaya daha meyilli olduklarını gördük. Benim tahminime göre bunun sebebi kripto paranın dijital çağın bir ürünü olması. Genç nesil de dijital çağın bir parçası olduğu için her şeyi İnternet üzerinden halletmeye alışkın.”

Winkelspecht’e göre geliri daha az olan kişilerin kripto para yatırımı yapmaya daha meyilli olmalarının sebebi aslında ‘kolay yoldan zengin olma’ isteği olabilir. Her ne kadar çok doğru bir kıyaslama olmasa da gelir seviyesi düşük olan kişilerin piyango oynama ihtimali de daha yüksek.

Bu oranlar aslında pek içici olmasalar da ümitsizliğe yol açmamalı. Gem’in bu anketi düzenleme amaçlarından biri aslında ABD’li vatandaşların dijital para hakkındaki fikirlerinin zaman içerisinde değişip değişemeyeceğini görmek. Anket sonuçlarına bakarsak da nüfusun yüzde 50’sinin gelecekte dijital paralara bir şans vermeyi düşündüğünü görüyoruz. Winkelspecht’e göre dijital paraları gelecekte deneyebileceğini söyleyen yatırımcıların bir şekilde piyasaya girmesi, kripto para sektörü için büyük bir adım olur.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment