Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bankalar Blockchain ile İletişim Kuruyor

Bankalar ve Daimler gibi – Mercedes-Benz’in bağlı olduğu şirket- büyük çaplı reklam şirketleri faks makineleri ve diğer geleneksel iletişim metotlarını blockchain ile değiştirmeye başlıyor.

2015’ten beri bankalar ve Microsoft gibi büyük teknoloji şirketleri, bir veri işleme platformu olarak blockchain teknolojisini araştırıyorlar. Bitcoin gibi kamusal blockchain ağlarının güvenliği sağlamak yanında, blockchain tabanlı platformlar aynı zamanda büyük çaplı verileri işleyebilir ve böylelikle veri doğrulama gibi bir çok farklı uygulamanın yolunu açabilir. 28 Haziran’da, Mercedes-Benz markasının da bağlı olduğu 68 milyar $ değerlik Daimler şirketi, Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) ile, blockchain tabanlı bir yıllık tüzel bir kredi anlaşması sistemi başlattı. Bunun yapılmasındaki amaç, blockchain teknolojisinin finansal işlem anlaşmaları ve veri işleme alanlarındaki potansiyelini göstermekti.

LBBW Yönetim Kurulu Başkanı Rainer Neske:

“Bu uygulama, şirket müşterilerimiz için olan finansal hizmetlerimizi dijital hale getirmedeki yetkinliğimizi gösteriyor. Teknik süreç, finansal işlemleri daha basit ve daha etkili hale getirmenin ve yeni iş modellerinin yollarını açıyor. Müşterilerimize daha da gelişmiş bir bankacılık hizmeti sunmak için bu uygulamayı olabildiğince kullanmak istiyoruz.” açıklamasında bulundu.”

Faks Makineleri Etkisiz

Bankaların ve şirketlerin şuanda sistemlerini otomatikleştirmek ve veri yerleştirmek için kullandığı iki blockchain ağı Bitcoin ve Ethereum ağıdır. Bu iki ağ da şuanda orantılı bir şekilde ölçeklendirme sorunu yaşasa da şirketler esnek uygulamalar üretip, bu iki ağın da üstüne finansal bir ağ inşa ederek bu ölçeklendirme sorununu aştılar.

Yakın zamanda, 2016’dan beri Microsoft ile işbirliği halinde olan Tierion şirketi, veriyi güvence altına almak ve işlemek için Bitcoin blockchainini kullanan tierion ağını çıkardı. Bu ağ çoktan Microsoft ve Philips gibi multimilyarlık şirketler tarafından denendi ve Microsoft, Tierion ağına ağ yapısının çekirdek kısmı olarak katıldı.

Güven

Önceden, Tierion gibi şirketler Bitcoin ağını kullanarak büyük çaplı şirketlere yazılım hizmeti yapmaktaydı. Ancak sektör geliştikçe yine Tierion gibi şirketler, kendi eşsiz ve bağımsız küresel dağıtılmış ağlarını sunmaya başladılar. Bu ağlar, büyük miktarda veri işlemesi gereken şirketler için üretiliyor.

Tierion kurucusu ve CEO’su:

“İnternetin güven konusundaki altyapısında bir problem görüyoruz. Tüm sistemlere olan güvenimiz aslında güvenilir otoritelere dayanıyor. Tierion Ağı, internette güvenilir olmak için kanıt ortaya koyarak daha iyi bir internet deneyimini mümkün hale getiriyor.”

Enterprise Ethereum Alliance’a bağlı olan şirketler de organizasyonların birbirleriyle üçüncü şahıslara ihtiyaç duymadan iletişim kurabileceği, merkezsizleştirilmiş bir ekosistem ve platform yaratmaya çalışıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment