Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Ödeme Yöntemi Olmaktan Çıkıyor Mu?

Yaklaşık altı ay önce, haberler Bitcoin‘i bir ödeme sistemi olarak entegre etmek isteyen şirketlerle dolup taşmştı. Ancak Kripto Para ekosistemindeki dramatik değişim oldukça hızlı gerçekleşti.

Şimdi ise, Bitcoin‘den uzaklaşan ya da tam bir U dönüşü gerçekleştiren bir dizi şirket var. Microsoft kısa süre önce Bitcoin‘i kabul etmeyi bırakacağını açıkladı. Ancak daha sonra durumu toparlamak amacıyla geri adım attı ve  “müşterilerin daha düşük miktarda Bitcoin kullanmasını sağlayacaklarını” belirtti.

Oyun platformu Steam, geçtiğimiz Aralık ayı başında Bitcoin‘in bir ödeme sistemi olarak kullanımını  iptal etti. Ana sebepler olarak da yüksek ücretleri ve aşırı değişkenliği gösterildi.

Kripto pazarının dışında kalanlar bununla sınırlı değil. Önümüzdeki hafta Miami‘de yapılacak olan Kuzey Amerika Bitcoin Konferansı için de artık son dakika biletleri Bitcoin ile satın alınamıyor.

Yavaş ve Pahalı

Şu anda 20 dolardan fazla tutan işlem ücreti sebebiyle insanlar Bitcoin‘e dijital para biriminin dışında bakmaya başladı.

Kuzey Amerika Bitcoin Konferansının internet sitesinde yaptığı açıklamaya göre, ağ sıkışıklığı ve elle işleme, Kripto Para ile  yapılan ödemelerin durdurulması kararında etkili olan şeylerdi.

“Konferanslarımız için Kripto Para ile alımları etkinliklerden on dört gün öncesine kadar daima kabul ettik ve de etmeye devam deceğiz. Ancak Kripto Para üzerinden ödeme yaparken biletleme platformlarımızda manuel veri girişi yapılması nedeniyle Bitcoin ödemelerini son dakika satışları için kapatmaya karar verdik. “

Dijital Altın

Öyle görülüyor ki Bitcoin’in kategorizasyonundaki değişikliği, SegWit2x‘in başarısız girişimine bağlamak mümkün. Çünkü böylece Bitcoin‘i, başladığı zamandan 13 kat daha güçlü bir canavara dönüştürdü.

Bitcoin kendisini dijital para birimi ya da dijital altın olarak tanımlamakta sorun yaşıyordu ve Kripto Para‘nın doğası gereği, SegWit2x‘in birtakım gerekçelerle gerçekleşmemesi, onun doğal yollarla kendini bulmasını ve dijital altın mı yoksa para birimi mi olduğu yönünde cevaplara ulaşmasını sağladı.

SegWit2x‘in maliyetleri düşürmeye yardımcı olması ve ağın hızlandırması bekleniyordu. Ancak, bunun yerine Bitcoin‘in değeri için isabetli bir vuruş oldu.

Bitcoin‘e olan ilgi, dijital para biriminin katlanarak büyümekte olan bir varlık olarak kabul görmesi üzerine oldukça arttı ve bunun üzerine, Bitcoin toplum tarafından dijital altın olarak adlandırılma yönünde ilerledi.

Kalıcı Değil

Bitcoin‘in evriminin akışkan doğası gösteriyor ki, topluma bağlı olarak, hala çok yararlı ve uygulanabilir bir para birimi haline gelebilir. Kartlarda olabilecek son değişiklik, Bitcoin seviyelendirme sorununa büyük ölçüde yardımcı olacak olan ‘Lightning Network’.

Lightning Network, bir taraftan diğer tarafa özel ödeme kanalları açacak ve  Bitcoin şebekesine uygulayacak akıllı bir hat. Böylece birlikte oldukları tüm özel ödeme kanallarına ek olarak, eşlerin her biri Bitcoin Blockchain’e açık bir kanala sahip olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Melki
    Posted 13 Ocak 2018 - 14:18 14:18

    Öncelikle, Bitcoin Cash’ten bahis etmemeniz; ben de farklı bir algıya neden oldu! Değinmeliydiniz diye düşünüyorum. Lightning Network etkili olur da ancak Zincirden Çatallanan BCH transaction İşlem Ücretleri oldukça fark atıyor ve daha dün BCandy HardFrok’u için cex.ıo’dan Coinex’e BCH gönderdim ve 15 dakika sürdü! Ayrıca BCH’nin Block boyutu 8 MB. Bitcoin Core artık bana göre de Roger Ver’in dediği gibi kullanışsızdır. Şuan insanlar bunun tam olarak farkında değil ve BCASH şuan çok güçlü bir şekilde lobi çalışmaları yani sistemi anlatıyorlar ve ben de eldeki kanıtlara-özelliklere bakınca destekliyorum. Şuan BCORE cuların itirazı elde tutukları bitcoin’lerdir. Ve önemle dikkat etmek gerek şuan itibariyle BTC Dominance: 32.6% . Çok da uzun zaman önce 50% nin üzerindeydi ve daha öncesi daha fazla.
    ehttp://pieifo.com/2017-11-22/enbchdetail

Leave a comment