Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Tüm Zamanların Rekorunu 5200$’ı Aşarak Kırıyor

Bitcoin pazartesinden bu yana 800$ bir artış göstererek 5000$ noktasını aştı ve 5200$ seviyesine gelerek tüm zamanların rekorunu kırmış oldu.

Bitcoin yaşanacak olan Bitcoin Gold hard forku ve SegWit2x’e az bir süre kala hızla yükselişine devam ediyor. Haber yazım saatine göre Bitcoin yaklaşık 5200$ civarından işlem görüyor. Eylül ayında yaşanmış olan 5013$’lık rekoru böylece kırmış oldu.

Genel olarak baktığımızda Bitcoin’in fiyatı Çin’in önce ICO’lara sonrasında ise Bitcoin borsalarına getirdiği yasak ile birlikte sert şekilde sarsılarak 2.980$’ın altına düşmesine sebep olmuştu. Bir çok yatırımcıyı endişelendiren bu durum bir çoğu için ise yatırım fırsatı olarak değerlendirilmişti. Bu yaşanan gelişme sonrasında ticaret hacmi Çin’den Japonya ve Güney Kore’ye kaydı. Ve Bitcoin kendini hızla toparladı.

Sonrasında IMF genel başkanının yaptığı “Kripto paralar batmakta olan ülkelerin kurtuluşu için önemli bir rol oynayabilir” yorumu ile piyasa yükselişini sürdürmeye devam etti. Ancak insanlar bu artışın en büyük sebebinin Bitcoin Gold hard forkunun olduğunu düşünüyor. Öyle ya da böyle şuan Bitcoin 5200$’a ulaşmış ve aşılması beklenen 5000$ sınırı geçmiş durumda.

Haber yazım saatine göre kurlara baktığımızda Bitcointracker’a göre 5206$, Coinmarketcap’e göre 5215$ seyrinde ilerliyor.

Türk borsalarına baktığımızda ise Paribu 18749₺, Koinim 18919.00₺, BTCTürk 18773₺ fiyatından işlem görüyor.

Bitcoin 5200 dolar grafik

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment