Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain Mühendislerine Duyulan Talep Yüzde 400 Artış Gösterdi

Hired’ın bu yıl için hazırladığı yeni maaş tablosuna göre Blockchain alanında uzmanlaşmış mühendislerin yıllık maaşları 150,000-175,000 dolar arasında değişiyor.

CNBC, Hired’ın bu yıl için özel olarak hazırladığı maaş tablosunu paylaştı ve çeşitli mesleklerdeki maaş durumunu gösterdi.

Ortalama bir yazılım mühendisinin yıllık maaşı 135 bin dolar civarında dolanırken Blockchain alanında uzmanlaşmış bir mühendisin, Yapay Zeka alanında çalışan mühendislerle hemen hemen aynı maaşı aldığını görüyoruz.

Ayrıca belirtmek gerekir ki Blockchain alanında uzmanlaşan mühendisler, diğerlerine kıyasla genel olarak daha yüksek bir maaş alıyorlar. Hired’ın CEO’su olan Mehul Patel de bu konu hakkında bir yorum yaparak şöyle konuştu:

“Blockchain için çok ciddi bir talep var. Zaten az sayıda yazılım mühendisi varken Blockchain uzmanlarının sayısı iyice az kalıyor ve bu yüzden maaşlar böylesine yüksek.”

2017 yılından beri Blockchain alanındaki mesleklerle ilgili veri toplayan ve bu verileri paylaşan Hired, bu alanda ciddi gelişmeler olduğunu belirtiyor. Hired’ın verilerine göre Blockchain uzmanlarına duyulan talep, geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 400 oranında artış gösterdi.

Hired tarafından yayınlanan rapora göre şirketler başlıca ‘veritabanı tasarımı ve kriptografik programlama’ gibi yeteneklere sahip olan ve Java, JavaScript, C++, Go, Solidity ve Python gibi dilleri bilen çalışanları tercih ediyorlar. Şirketin CEO’su Patel’in açıklamalarına göre Blockchain alanında uzmanlaşmış çalışanlar arayan şirketler, bu çalışanlardan özellikle uzun vadede çok şey bekliyorlar.

Şirketin araştırmalarına göre Blockchain mühendislerine duyulan talebin en yüksek olduğu şehirler San Francisco, New York ve Londra.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment