Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brezilya’nın Avai Futbol Takımı, Kendi Kripto Para Birimini Çıkartacak İlk Futbol Kulübü Oldu

12 Eylül tarihinde Inside World Football kaynağının aktardığı habere göre, Brezilya‘nın Serie B kategorisinde yer alan futbol kulübü Avai, 20 milyon dolar hedefi olan ilk dijital para arzı yoluyla kendi kripto para birimini piyasaya sürecek ilk futbol takımı oldu.

Blockchain teknoloji danışmanlığı veren SportyCo firması ve futbol yatırım danışmanlığı firması Blackbridge Sports ile ortaklık imzalayan kulüp, Avai FC Token isimli kripto para birimini 3 Ekim 2018 tarihinden itibaren, 1 dolar birim fiyat üzerinden satışa çıkartacak. Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre söz konusu token 1 ay boyunca satışta kalacak.

Kulüp yetkilileri yaptıkları basın açıklamasında şunları ifade etti:

”Hedefimiz minimum 8, maksimum 20.46 milyon abd doları toplamak. 20.46 milyon adet token, 1 dolardan satılığa çıkartılacak.”

Kulüb 20.46 milyon tokenin yanı sıra, kulübe kalması için 1,540,000 AVAI tokeni daha üretti.

Token piyasaya çıktıktan sonra çeşitli kripto para borsalarında listelenecek ve kulübün ürünlerini satın almak için de kullanılabilecek.

Kulübün başkanı Francisco Jose Battistotti, token hakkında konuştu ve, söz konusu ICO projesinin öneminden bahsetti:

”ICO projemiz ile, küresel bir futbol taraftar tabanı oluşturmayı hedeflerken, aynı zamanda Florianopolis ve Brezilya içerisinde hiç durmadan Brezilya’nın Seria A ligine çıkmak ve Copa Libertadores için de seçilmek istiyoruz. Bunu, SportyCo ile yapmaktan ve ilk dijital para arzı yoluyla yürütmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Bu şekilde diğer dünyanın dört bir yanındaki diğer kulüpler için de, spor etkinlikleri için gerekli olan finansman ihtiyacı konusunda başka seçenekler sunuyoruz.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment