Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CTO’su: Kripto Para Fırtınasına Hazır Olun

Coinbase CTO’su Balaji Srinivasan, dün yine Twitter’da tartışma yaratan bir konuy başlattı. Kripto paraların işin daha çok başında olduğunu belirten başarılı yönetici, Bitcoin ve kripto para kullanım oranını, akıllı telefon kullanım ve sahiplik oranları ile kıyasladı ve potansiyel kullanıcı sayısının, şimdikinin neredeyse 60 katına çıkabileceği sonucunu ifade etti.

Bazı kullanıcılar, Srinivasan’ın bu yorumlarına katılmazken, özellikle de kripto para ve akıllı telefonlar arasında kurulan bağın pek de mantıklı olmadığına kanaat getirdi.

İşte O Anket

Finder isimli araştırma şirketinin yaptığı bir araştırmaya katılan 2001 Amerikalının sadece %8’inin kripto para satın aldığı ortaya çıktı. Satın alım yapmayan kesmin %7.76’sının ise, kripto para ile ilgili yatırım yapmayı planladığı belirlendi. Yatırım yapmama sebebi olarak ise katılımcılar başlıca risk fazlalığı, ilgi duyulmaması, balonun patlamasından korkulması ve anlamakta zorlanma gibi faktörleri öne çıkardı.

Birçok Twitter kullanıcısı bu rakamların doğru olmadığını düşünürken, özellikle de Srinivasan’ın akıllı telefonlar ile ilgili yaptığı benzetmeye de katılmadıklarını belirtti. Akıllı telefonların artık günümüz dünyasında ‘gereklilik’ olduğunu belirten bazı kullanıcılar, kripto paralarda ise şu an öyle bir durum olmadığını ifade etti.

Srinivasan’ın görüşlerine katılan bir diğer kesim ise, kripto paraları ancak uzun dönemde elinde tutacak kişilerin kazançlı çıkacağını belirtti. Ancak elbette bu noktada esas önemli olan şeyin, bu ürünlerin ne kadar, ne miktarda elde tutulacağı ve portföyün ne zaman düzenleneceği olduğu da ifade edildi.

Srinivasan Tartışmaların Odağında Hep Vardı

2016 yılında daha sonra earn.com ismi ile hizmet veren o dönemin 21 Inc. isimli şirketinin kurucusu olan Srinivasan’ın o projesi dönemin en fazla yatırım alan kripto para projelerinden biriydi. Daha sonra da şimdi Srinivasan’ın CTO’luk görevini yaptığı Coinbase tarafından satın alınan proje, şimdilerde Coinbase bünyesinde faaliyet gösteriyor.

Srinivasan 2016 yılında attığı bir tweette büyük bir tartışma yarattı. Başarılı yönetici o dönem gizli Blockchain ağlarının, Blockchain kullanımının yaygınlaşmasına büyük tehdit olduğunu belirtmiş ve büyük bir tartışmanın fitilini ateşlemişti. Srinivasan, bu ağların güvenilir olmayan insanları bir araya getirdiğini ve sektörün itibarını zedelediğini belirtmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment