Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gavin Wood Blockchain Yemek Takip Sisteminin Hayata Geçirilmesine Yardım Ediyor

İsviçre Blockchain üzerinden başlatılmış olan yeni program Ambrosus ile akıllı kontratlar aracılığıyla yemek kalitesini izleyeme başlayacaklarını duyuruldu.

Ethereum kurucu ortağı Gavin Wood’dan aldıkları teknik destek ile geçen yıl kurulan Ambrosus, “halihazırda bulunan küresel yemek tedarik zincirleri ve marketlerinin yaşadığı zorlukların ve eksikliklerin üzerinden geleceğini” savundu.

Şirket, programın başlamasını duyurmakla birlikte Eylül’de çıkacak olan ICO‘dan da bahsetti.

Jutta Steiner ile Parity Technologies (Ethcore) ortak kurucusu olan Wood, teknik danışman olarak projeyi yönetecek.

Bu sırada, Parity yanlış sebeplerden dolayı medyanın gözü önünde bulunuyor çünkü bir güvenlik açığı 30 milyon $ ETH çalınmasına neden oldu.

Yemek Takibiock

Tüm bunlara rağmen, basın duyurusunda Ambrosus oldukça iyimser davrandı.

“Parity, çok zorlu ve karışık problemleri çözmek için yaratıldı” diye konuştu Wood.

Yemek takip sistemi birçok sensör kullanımıyla yemeğin nerede üretildiğinden tutun da müşteriye kadar her şeyi takip edebilecek. Blockchain ve akıllı kontratlar yardımıyla da veri bütünlüğü korunmuş olacak. Yemek teslim zincirinde dahil olan farklı taraflar arasındaki ilişki de yine bu sistemden görünebilecek.

“Teknoloji, beyin gücü ve tarafların yaratıcılığının birleşimiyle Ethereum ve yemek sektörü arasında özel bir bağ kurma fırsatı yakaladık ” diyerek devam eden ortak kurucu Angel Versetti:

“Crowdsale aracılığıyla korunan fonlar topluma dayalı ekosistemi canlandırarak küresel yemek piyasaları için daha iyi bir gelecek kurmamızı sağlayacak” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment