Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore, Çin Merkez Bankası ile Kripto Para Politikalarını Görüştü

Güney Kore Strateji ve Finans Bakanı, Çin Halk Bankası‘nın müdürü ile bir araya gelerek kripto paraya karşı alınan önlemler de dahil olmak üzere ekonomik politikaları tartıştı. Çin, örneğin borsaları kapatmak gibi kripto para ticareti konusunda sıkı düzenlemeler uygulasa da, Güney Kore şimdiye dek, kripto paraya karşı bu kadar katı bir tutum sergilemedi.

Kore ve Çin Kripto Para Politikaları İle İlgili Görüşme Düzenledi

Yerel basında çıkan haberlere göre, Güney Kore’nin Strateji ve Finans Bakanı Kim Dong-yeon cuma günü Çin Halk Bankası (PBOC) müdürü Zhou Xiaochuan ile bir araya geldi. İki ülkenin ekonomik konularını tartışılırken, her iki ülkenin de kripto para politikalarına da değinildi.

Çin, yurtiçi kripto para borsasını kapatmak da dahil olmak üzere, ülkede kripto para ticareti yasağı koydu. Bununla birlikte, Güney Kore, Aralık ayından bu yana kripto para ticareti için ard arda önlemler almasına rağmen herhangi bir yasak getirmedi. Kore hükümeti, Adalet Bakanlığınca önerilen “tamamen yasaklama” görüşünden “daha gevşek düzenlemelere” kadar çeşitli tedbirleri değerlendirdi. Geçen ayın sonunda ise düzenleyiciler tüm kripto para borsası için yeni gerçek isimli hesap sisteminin uygulanmasına karar verdi.

Newsis tarafından aktarılan habere göre Kim Dong-yeon şunları söyledi:

“İki taraf da, dijital para sorunları ile ilgili olarak iki ülkenin son durumu ve politikası üzerine olan görüşlerini paylaştı.”

Toplantı sırasında Çin Halk Bankası, Güney Koreli hükümetle olan yakın işbirliğini tazeledi. Ayrıca Asia Today‘in haberine göre, Kore Bakanı:

“Yüksek düzeyli danışma kanalları vasıtasıyla Çin Halk Bankası ile işbirliği yapmaya devam edeceğiz”  dedi.

Kore Borsaları Kapatmaktan Kaçınıyor

Güney Kore hükümeti kripto para piyasasını sınırlamak için sıkı önlemlerin önemini sürekli vurgulamış olmasına rağmen, şu ana kadar kripto para borsasını kapatmaktan hep kaçındı.

Çarşamba günü yapılan Ulusal Meclis Planlama ve Finans Komitesi toplantısında Kim, kripto para borsasının kapatılması halinde merdiven altı işlemlerin ve döviz sızıntısı sorunlarının olabileceğini belirtti ve ayrıca şunları söyledi:

“Hükümetin dijital para birimlerini ortadan kaldırmak ya da bastırmak gibi bir niyeti yok. Hala acil konularla ilgili ekibimizle kripto para hakkında görüşüyoruz, çünkü e-ticaret yasası tarafından düzenlenen kripto para borsası bizim için çok büyük bir sorun.”

Kripto para borsası Kore’de finansal bir varlık değildir ve e-ticaret yasasına göre işlenir. Buna karşın, Kim, Japonya‘da bunun, ülkenin mali otoritesiyle kayıt yoluyla yönetildiğini belirtti.

Kim‘in Çin Halk Bankası‘nın müdürü  ile görüşmesinin ardından Güney Koreli hükümetin ocak başında yaptığı açıklamaya göre, Çin ve Japonya ile işbirliği içerisinde kripto para spekülasyonlarını ele alacak. Buna ek olarak, ülkedeki Finansal Gözetim Komisyonu başkan yardımcısı Kim Yong-bum, Uluslararası Para Fonu ve Avrupa Birliği dahil olmak üzere 23 diğer ülkeyi ve 12 örgütü kripto para ticaretini kontrol altına almak için işbirliği yapmaya davet etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • burak
    Posted 05 Şubat 2018 - 16:05 16:05

    vay anasını sayın seyırcıler.bılmeyebne yedırırsınız ama bıze hayır turkıye uzerınden btc ye en fazla 500 dolar oynar bı bakanın acıklamasıyla %50 dusmez kandırmayın mılletı

Leave a comment