Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IBM Araştırması: Blockchain Konusunda ABD ”Liderlik” Rolünü Üstlenmeli

IBM‘nin yaptığı yeni bir araştırmaya göre, blockchain teknolojisini araştıran geliştiriciler ve şirketler, blockchain’in daha fazla yayılması ve gelişmesi konusunda liderlik rolünü ABD‘nin yapması gerektiğini düşünmekte.

MIT Trust: Data Consortium kurumunun yöneticisi Thomas Hardjono tarafından yazılan rapor ve araştırma, ABD kongresinde yer alan ve blockchain’i destekleyen meclis üyelerinin oluşturduğu Congressional Blockchain Congress‘in yaptığı toplantıların sonuçlarını özetleyerek hazırlandı. Toplantılar David Schweikert ve Jared Polis tarafından yönetildi ve teknolojinin kullanım alanlarını arttırmanın yanı sıra, potansiyel kullanım fırsatlarını da anlamayı hedefleyerek yapıldı.

Yapılan üç toplantının dijital kimlik, ödemeler ve tedarik zinciri ile kaynak belirleme gibi farklı odak noktalarına yönelik yapıldığı ve her birinden sektörü geliştirmek adına önemli kararlar çıktığı ifade edildi. Raporun ilgili kısmı ise şu şekilde:

”Şu an güçlü bir endüstriyel konsensüs, blockchain teknolojisinin ”sıradaki İnternet” ekonomisine liderlik edecek üst düzey yenilik olduğuna inanmakta.”

”Hükümetin ve blockchain endüstrisinin beraber çalışıp bu yeni bölgedeki teknolojik ve piyasa liderliği konusunu güçlendirmesi çok önemli. Bunun yanı sıra yeni yeni oluşmaya başlayan dijital-blockchain ekonomisinin büyümesine ket vurabilecek olan potansiyel politika ve düzenleme uyuşmazlığının çözülmesi de elzemdir.”

”Şu an için hükümetler arasında dijital-blockchain ekonomisi için teknolojinin gelişimi konusunda daha büyük bir vizyon ve liderlik ihtiyacı bulunmaktadır ve ABD’nin geleceğin ekonomisindeki rolü çok önemlidir.”

Raporun son kısımlarında ise endüstri liderlerinin bu teknolojinin geleceğin ekonomisinin bütünü için çok fazla önemli olduğunu düşündükleri not düşülmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment