Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IOTA Baş Mühendisinin IOTA Vizyonu Açıklaması: Veri, Yeni Petroldür

Asya’nın en büyük ticaret fuarı olan Taipei’deki Computex’de, IOTA’nın Baş Mühendisi Edward Greve, IOTA’nın konseptini çizdi ve Tangle kullanılarak blockchain’in sebep olduğu sorunların nasıl ele alınacağını anlattı. Tangle MAM (masked authenticated messaging) dürüstlük, güvenlik ve gizlilik vaat edecek ve IOTA Token Flash Kanalları ise ücretsiz, gerçek zamanlı ve “makineye hazır” olacak.

IOTA’nın akıllı sözleşme bilgi işlem çözümü olan Qubic, yeterli çoğunluğa sahip olmayı yöntemini Ethereum’dan çok daha hızlı bir şekilde kullanıyor.

IOTA, nesnelerin interneti [IoT] için tasarlanmış bir kripto para birimidir  ve gelecekte”Her Şeyin Defteri”nin gerçekleşmesini amaçlar. IOTA, kullanıcıya özel hizmetler sunmak için modüler bir platform olmayı hedefliyor.

Edward Greve, konuşmasında IOTA’yı ve özelliklerini blockchain teknolojisine tümüyle yeni olan izleyicilere  sadeleştirerek açıkladı. IOTA’nın hedefi, endüstrinin hareketliliği, e-Sağlık, küresel ticaret, tedarik zincirleri veya enerji için bir standart geliştirmek.

Edward, bir blockchain’in temellerini ve kripto para birimlerinin blockchain üzerinde nasıl çalıştığını açıkladı. Ancak blockchain’lerin problemleri de vardır, çünkü doğrusal mantık kullanılır ifadesini kullandı. Yavaş işlem hızları,yüksek ücretler ve veri depolama yapısı, her bir fiziksel öğeyi, bağımsız çalışmaya izin vermek için blockchain ile bütünleştirmemize olanak tanımaz.

Edward, bu makine otonomisini açıklamak için birçok örnek kullandı. Elektrikli bir otomobilin “akıllı şarj” kavramını derinlemesine tartıştı ve tüm bu kavramın, geleneksel bankacılığın işlemin kendisinden daha büyük bir miktarı ödetmeden izin vermediği mikro-işlemlere dayandığını anlattı. Ayrıca, otomotiv sektöründe arabalar için “güvenli yazılım güncellemeleri” kavramını da ele aldı.

Bu yazılımın özü, araçların kablosuz güncellemenin söz konusu üreticinin modeline ve diğer birçok alt çeşide yönelik olduğundan emin olmasının gerekliliğidir. Bu ağda tüm sistemin gözetilmesinden zevk alan düzenleyici kurumlar bile olabilir.

Edward ayrıca yüksek değerli ürünlerin akıllı üretimini de kullandı, özel üretilmiş otomobiller ve hatta IOTA tarafından desteklenen kokteyl karıştırıcılar gibi. Talimatlar IOTA platformunda saklanıyor ve işlemler IOTA tokenleri üzerinden yapılıyor.

Bunların çok güzel şeyler olduğunu tekrar ederken, temel veri fikrine geri döndü ve veri akışlarını güvenli bir şekilde saklamak, satmak ve onlara erişmek için bir platform olan IOTA veri pazarını sundu. Bu teknolojiyi kullanmanın birçok yolu olduğunu belirtti. Her şeyin veriye, onun depolanmasına, iletilmesine ve satışına dayandığını; bu yüzden verinin yeni petrol olduğunu söyledi.

Ona göre tüm veriler kaydedilebilir, paylaşılabilir ve yakın gelecekte paraya çevrilebilir. Bunu çekip çevirmenin anahtarı ise IOTA’dır.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment