Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

John McAfee SEC Tarafından Tehdit Edildi!

Piyasanın sansasyonel ismi John McAfee, Salı günü yaptığı bir açıklamada SEC tehditleri yüzünden artık kripto para veya ICO tavsiyesi vermeyeceğini söyledi.

John McAfee, üstünde bir SEC tehdidi olduğunu belirterek artık takipçilerine token satışları veya yatırımlar hakkında herhangi bir tavsiyede bulunmayacağı açıklamasında bulundu.

Dikkate değer bir iş kolunun artık sona erdiğini belirten McAfee, The Verge’den gelen bir rapora dayanarak ICO ekibinin tek bir promosyon tweeti için 100.000 dolardan fazla ücret aldığını açıkladı.

” SEC tehditleri yüzünden artık ICO’lar ile çalışmayacak, onları tavsiye etmeyeceğim. Böyle giderse tutuklanmama sebep olacaklar. Bu durum hiç adil değil ama gerçek bu yönde. SEC’in karışamayacağı ICO’lara eşdeğer alternatif bir makale yazmakla uğraşıyorum. Lütfen sabırlı olun. “

McAfee’nin açıklaması, geçtiğimiz yaz Amerikan menkul kıymet yasalarının bazı token satışları için geçerliği olabileceğini söylemesinin ardından, kripto alanında gözetimini artıran ABD menkul kıymetler piyasa düzenleyicisi olan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) aleyhinde sürdürülen eleştirileri takiben geldi.

Bu açıklamalar aynı zamanda kripto para topluluğunun üyeleri için büyük bir rahatlık sağlayan Ethereum’un üst düzey bir SEC yetkilisi tarafından menkul kıymet olarak görülmediğini söylemesinden sonra geldi.

Geçtiğimiz hafta McAfee Twitter aracılığı ile SEC’in birçok token satışının menkul kıymet olarak nitelendirileceği görüşünü kabul etmeyeceğini açıklamıştı. Bu ayın başlarında ise yine McAfee, SEC Başkanı Jay Clayton’a kamuoyunda itiraz ederek, ajans şefinin telefon numarası olduğunu iddia ettiğini numarayı yayınladı ve takipçilerinin iletişim kurmasını teşvik etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment