Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Chase CEO’su: Tüm Kripto Paralar Hükumet Tarafından Kontrol Edilecek

Bugün, 9 Ocak San Francisco’da yapılan JPMorgan Sağlık Bakım Konferansı’nda tüm dijital para birimlerinin eninde sonunda hükumet tarafından kontrol edileceğini öngören JPMorgan Chase Başkanı ve CEO’su Jamie Dimon merkezsiz kripto paranın canlılığı konusunda karamsar bir şekilde konuştu.

Konferanstaki soruları cevaplayan Dimon, küresel hükumetlerin buna izin vermeyeceğini öngörerek herhangi bir kripto paranın şimdiye kadar ana akımda benimsenmesinin inandırıcı olmadığını belirtti.

Bunun yerine, Dimon ana akımın benimseyeceği ve para birimi olarak kullanmayı göreceği tek dijital para biriminin devletin onayladığı veya resmi dijital dolar olacağını belirtti.

Merkezi olmayan kripto paranın uzun vadede olduğu “gölge ekonomisi” ni nasıl görüldüğü sorulduğunda Dimon , karamsar bir şekilde konuştu:

“Zamanınızı boşa harcıyorsunuz. Bu benim kişisel fikrim. Dünyada gerçekte kontrol edilemeyen para birimi olmayacak. Buna uzun süre katlanacak bir hükumet yok “.

Blockchain teknolojisinin kullanılıp geliştirileceği, ancak kripto para birimlerinin merkezsizleşmiş doğasının sürdüğünü düşünen Dimon şu sözleri söyledi:

“Blockchain teknolojisi kullanılacak. Para taşımak için kullanılacak, ancak ABD doları olacaktır. Bir dolara karşı bir Bitcoin denilen sanal para durdurulacak “.

Eylül 2017’de bir bankacılık konferansı sırasında Dimon, Bitcoin’i “sahtekarlık” olarak nitelendirdi ve  şirket hesaplarında Bitcoin’i alıp satan herhangi bir JPMorgan çalışanını “aptal” olduğu için kovacaklarını söyledi.

Bitcoin Hakkında Söylediklerimden Dolayı Pişmanım

Dimon, bugün Fox Business’a yaptığı özel bir röportajda Eylül’de yaptığı yorumlardan dolayı pişman olduğunu ancak eskiye göre bu konuyla pek ilgilenmediğini söyledi.

2017’de, dünyanın çeşitli ülkelerinde hükumetler, ulusal bir dijital para biriminin uygulanmasını düşündüklerini açıkladı. Venezuela gibi diğerleri zaten bunu yaptılar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment