Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan, Yıllar Süren Geliştirmelerden Sonra Kendi Blockchain Platformu Quorum’u Test Etti

Reuters’in 20 Nisan Cuma günkü haberine göre, JPMorgan Chase, Kanada Ulusal Bankası ve bankacılık sektöründen diğer katılımcılarla birlikte, finansal araçların daha verimli bir şekilde yayınlanmasını mümkün kılmak adına Quorum Blockchain platformunu test etti.

18 Nisan testinin diğer katılımcıları, Goldman Sachs Asset Management, Pfizer Inc, Legg Mason Inc’ten Western Asset ve diğer mevduat yatırımcısı firmalardı.

Kanada Ulusal Bankası’nda yapay zeka (AI), girişim sermayesi ve Blockchain departmanlarının kıdemli başkan yardımcısı olan David Furlong, “Blockchain ile ilgili teknolojilerin finansal hizmetler endüstrisinde büyük bir değişim yaratma potansiyeline sahip olduğunu” söyledi.

JPMorgan, mart ayında Quorum’u yine kendilerine rakip olmaları durumunda korkabilecek şirketleri ortaklığa çekmek için kullanacakları bağımsız bir kimlik olarak dizayn etmek istediklerini söylemişti.

JPMorgan’ın Blockchain girişimleri başkanı Umar Farooq, Reuters’e verdiği demeçte, müşteri hizmetlerinde oluşan talep fazlalığının Quorum’un kopup fırlaması için bir neden olduğunu söyledi. Farooq, bazı isimsiz finans kurumlarının platforma ilgi gösterdiğini ve bu arada, Quorum’un diğer JPMorgan departmanlarından Blockchain meraklısı mühendisleri tarafına çekerek daha da geliştiğini ekledi:

“Gerçekten büyük ölçekli birçok platformun üretime geçtiğini henüz görmedik. Blockchain’in gerçekten parlayabildiği sadece birkaç vaka var.”

Quorum platformu, Ethereum (ETH) Go istemcisi temel alınarak modellendi ve Ethereum Blockchain üzerinden çalışmaya başladı. Platform, diğer birçok firmayla beraber Pfizer (testte de yer aldı) ve Genentech gibi ilaç şirketleri ile Microsoft Azure tarafından kullanılıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment