Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mali Eylem Görev Gücü Kripto Para Borsalarına Yeni Kurallar Getiriyor

Japon bir yetkili tarafından 12 Haziran’da yapılan açıklamalara göre para aklama ve terörizm finansmanı gibi eylemlerle mücadele eden Mali Eylem Görev Gücü (FATF), kripto para borsalarını bağlayan yeni kurallar oluşturacak.

FATF Haziran 2015’te kripto para borsaları için belli başlı kurallar getirmişti ancak bu kurallar borsaları yasal anlamda tam olarak bağlamıyordu. Ancak borsaların bundan sonra getirilecek kurallara uymak gibi bir yasal yükümlülükleri olacak. FAFT bundan önce para aklama karşıtı (AML) önemleri ve şüpheli ticari eylemlerle ilgili hazırladığı kılavuzları yeniden kontrol edecek ve bu kılavuzlar günümüzde de kullanılabilir mi diye kontrol edecek. Hükümetlerarası bir kuruluş olan FATF, kripto paraları yasaklama yoluna gitmiş ülkelerle ne şekillerde işbirliği yapılabilir diye de araştırma yapacak.

12 Haziran’da Reuters‘a onuşan Japon yetkili, ülkedeki yetkililerin kripto para düzenlemeleri alanında tartışmasız dünya lideri olmak istediklerini ve borsaları bağlayacak olan yeni kuralların 2019 yılına kadar hazır olacağını söylüyor. Yetkili aynı zamanda Japon hükümetinin bu konuda ABD ve Avrupalı ülkeler ile işbirliği yapmak istediğini belirtiyor.

FATF’nin merkezi Paris’te bulunuyor ve kuruluşun 37 adet üye ülkesi bulunuyor. Bu hükümetler arası organizasyon G7 zirvesinde alınan bir kararla 1989 yılında kurulmuştu.

FATF’nin öncesinde Kanada da kripto para borsaları ve ödeme servisleri için yeni kripto para düzenlemeleri oluşturmayı planlıyordu. Kanada’nın uygulayacağı kuralların taslağı hazır durumda ve taslağa bakarak konuşacak olursak diyebiliriz ki ülkenin getireceği kurallar FATF’nin 2015 yılında altını çizdiği maddelerle uyum gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment