Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela’da 112 Kişinin Tutuklandığı Operasyona Dahil Kripto Para Borsası, Hükümetinin Adaletsiz Olduğunu Söyledi

Venezuelallı bir kripto para borsa platformu olan Rapid Cambio, Venezuela Ulusal Hükümetinin ülkedeki operasyonlarını durdurmalarını istediği için adaletsiz olduklarını söyledi.

Rapid Cambio, Venezuela Hükümeti tarafından kapatılan tek borsa değil. Diğer iki borsa platformu olan AirTM ve Intercash’de kapatıldı. Bu eylem, Kağıt Eller Operasyonlarının bir parçası olarak yapıldı.

Venezuelalı Kağıt Eller operasyonu ülkedeki en büyük dava karşıtı prosedür olarak biliniyor. Operasyonun bir parçası olarak, tutuklanan 112 kişinin 107’si mahkemeye sevk edildi.

Başsavcı Tarek William Saab, bu sitelerin nakit şeklinde mevduat aldığını ve daha sonra yüksek bir döviz kuruna dönüştürdüğünü iddia ediyor. Ayrıca, bu web sitelerinin ABD, Şili, Panama ve Ekvador’da bulunan yurt dışında kayıtlı uluslararası ana banka hesabına sahip olduğunu da ekliyor.

Şu anda, üç borsa arasından sadece Rapid Cambio operasyonlarını durdurdu ve hükümetin eylemleriyle ilgili olarak web sitelerinde bir bildirim paylaştı.

Rapid Ekibi, paylaştığı bildirimde şunları söylüyor:

“Ne yazık ki, Ulusal Hükümetin Venezuela’daki borsa platformlarına haksız yere zulmetmesi nedeniyle faaliyetlerimizi süresiz olarak kapatma gereği duyuyoruz”.

Ekip, ciddi bir krizle karşı karşıya olan ailelere para gönderebilmeleri için tüm Venezuealalılara karşı dürüst olacağını ve yurt dışına ikamet etmelerini sağlamak amacıyla en iyi hizmetleri sunacaklarını söylüyor.

Platform, hiçbir zaman bir piyasa fiyatını ayarlamadıklarını veya sabitlemediklerini, döviz kurlarının her zaman talep ve arz yasasına göre olduğunu iddia ediyor. Ayrıca hükümetin aldığı hareketin siyasi bir telaş olduğunu ve vatandaşların dikkatini hükümet tarafından ülkeye getirilen gerçek krizden uzaklaştırmak olduğunu da ekliyor.

Reinaldo Di Mella’nın dediğine göre:

“Venezuela hükümeti, borsa kontrolü ROBA sayesinde çalışan vatandaşların ve üreticilerin daha yüksek fiyatlarla dolar ve herhangi bir para birimi satın almak için kullandıkları desteksiz bolivarların devamlı ihracatına sebep oluyor.”

Juan Carlos bu duruma karşı sessiz kalmıyor:

“Maduro ve suçlularının, Venezuelalılara bıraktığımız itibarı sona erdirmek için bu kadar çaresiz olabilmesi inanılmaz. Bütün ülkemizi kuruttular, çarçur ettiler ve hala daha fazlasını istiyorlar. Yeter artık! Suçluları azaltmamız lazım”.

Kaynak: AMBCrypto

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment