Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Visa: Kripto Paraları Kimse Bizden Daha İyi Benimseyemez !

Kıdemli Visa yöneticisi “hiç kimse”nin kripto para birimlerinin “avantajlarını” uluslararası ödeme platformundan daha iyi anlayamayacağını söyledi.

Yapılan bir röportajda Global Merchant satış ve çözümleri direktörü Jack Forestell gelişmekte olan ülkeler için Visa‘nın mobil ürünleri (özellikle mVisa) banka erişimi sağlayamayan vatandaşlar için “kapılar açıyor” dedi.

“Visa gibi bir dijital çözüm daha önce şebekeden bağımsız  olan veya bankalara ulaşma imkanı bulamayan kişilerin ödeme ve ödeme yöntemleri konusunda yaşadıkları sürtüşmeleri azalttı.”

Blockchain’e giriş

Visa’nın nakitsiz toplumlara yaklaşımı hakkında soru sorulduğunda Forestell “müşteri talebi“nin şirketin yol haritasının temelini oluşturduğunu belirtti.

“Tüccarların tüketicileri ile rekabet halinde kalmalarını ve tüketicileriyle büyümelerini sağlamak için yeni fırsatlar yaratıyoruz. Dünyanın en büyük ödeme teknolojisi şirketi olarak hiç kimse dijital para birimlerinin getirilerini bizden fazla benimsemiyor.”

Visa geleneksel olarak Bitcoin merkezli ekonominin başlıca rakibi olarak düşünülürken, sektör devi bu sene Blockchain kabulüne hız verdi.

Geçtiğimiz ay iş ilanları genelde merkezi kontrol altına alınmış bir nevi düzenlenmiş Blockchain’i vurgulamak için kullanılan dağıtılmış defter teknolojisi deneyimi olan mühendis arayışları ile doluydu. Hatta Visa yeni ödeme sistemi için Blockchain mühendisleri arıyordu.

Geleneksel bankacılık sisteminden zarar gören insanlara Blockchain kuruluşları (temelde Bitcoin) hizmet ediyor. Ve birkaç yıldır bir pazar yaratmış durumda.

Kripto paraları temel alan veya Blockchain teknolojisi ile ilgili bir çok yeni girişim gün geçtikçe büyümeye ve devam ediyor. İnsanların ilgisini üzerine çekiyor. İnsanlar üretim veya hizmet sonrasında kazandıkları paranın üzerinde herhangi bir kontrol sağlanmasından ve emeklerinin politikalar çerçevesinde zarar görmesinden dolayı artık korku yaşamak istemediklerinden bu tarz çözüm yollarına başvuruyorlar. Bu da sektörde bu gibi çalışmalara hız verilmesine ve her geçen gün Blockchain ve kripto para piyasasının kullanım alanının genişlemesine sebep oluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment