Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Visa ve IBM Tarafından Geliştirilen Blockchain Sistemi Birkaç Aya Hazır!

Visa, sınır-ötesi ödemeler için özel olarak hazırladığı Blockchain tabanlı dijital kimlik sistemini önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde aktif hale getirmeyi planlıyor.

Visa B2B Connect adıyla hazırlanan bu yeni sistem, güvenli bir şekilde sınır ötesi işlem gerçekleştirmek isteyen finans kurumları için özel olarak geliştirildi. Blockchain teknolojisinden faydalanılarak oluşturulan bu sistem, temelde ‘dijital kimlik’ sorununa çözüm sunuyor. Söz konusu sistemde şirketlere ait hassas bilgiler ve veriler ((bankacılık detayları ve hesap numaraları gibi), ‘token’ haline getiriliyor ve böylece bu bilgilere ait eşsiz bir kriptografik kimlik hazırlanmış oluyor.

Visa’nın yetkili isimlerinden olan Kevin Phalen, bu sistem sayesinde çeşitli sahtekarlıklarla mücadele edilebileceğine inanıyor:

“B2B Connect’in sunduğu dijital kimlik, normal şartlarda fark edilmeyecek sahtekarlıklarla mücadele etme imkanı sunuyor. Ayrıca şirketler bu sistem sayesinde yasal finans sistemine uyumlu olmaya devam edebilirler.”

Teknik açıdan bakacak olursak sistemde Linux Foundation tarafından desteklenen ve IBM tarafından geliştirilen Hyperledger Fabric entegrasyonu olduğunu söyleyebiliriz. Sistemde ayrıca Visa’ya ait ‘temel varlıklar’ da kullanılıyor ve şirketin açıklamalarına göre bu varlıklar, sisteme ölçekleme konusunda ciddi fayda sağlayacak.

IBM’in Blockchain biriminden sorumlu olan Jason Kelley, Blockchain teknolojisinin daha önceki hiçbir ödeme sisteminde bu projede olduğu kadar verimli kullanılmadığını vurgulayan bir açıklama yaptı.

Tayland’ın en büyük dördüncü bankası olan Kasikornbank, bundan bir ay önce yaptığı açıklamada B2B Connect projesine katıldığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment