Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yasak Etki Etmiyor: Hindistan’daki Kripto Para Ticareti P2P Tarzında Devam Ediyor!

Hindistan’da eşten-eşe (p2p) usulüyle kripto para ticareti yapmak git gide yaygınlaşıyor. Ülkenin merkez bankası bundan bir süre önce kripto para alım-satımına çeşitli yaptırımlar uygulamaya başlamıştı ve bu durum yerel yatırımcıların P2P usulüne geçmelerine neden oldu. Yerel kripto para borsalarından birinin CEO’su, Bitcoin.com’a bir röportaj verdi ve yerel yatırımcıların “P2p tarzındaki alım-satımlara iyice alıştıklarını” söyledi.

P2P Ticareti Büyüyor

Hindistan Rezerv Bankası, bankaların kripto para borsalarıyla ilişki kurmalarını yasaklayan bir karar almıştı. Ancak görünüşe göre bu yasak, P2P hizmeti sunan kripto para borsaları için pek de olumsuz bir etki bırakmıyor. Hatta tam aksine, bu tarzda hizmet sunan borsaların hacimleri git gide büyüyor.

Hindistan’daki Wazirx adlı bir borsanın CEO’su olan Nischal Shetty, Bitcoin.com’a verdiği röportajda Hindistan’daki yatırımcıların “P2P alım-satımına iyice alıştıklarını” söyledi. Shetty, kendi deneyimlerini şöyle anlattı:

“Wazirx’te P2P kullanıyoruz ve işler çok iyi ilerliyor. Günlük ticaret hacmimizde de bir artış var. Hatta bundan birkaç gün önce ilk kez günde 100 BTC’lik ticaret hacmine ulaştık. Aktif olduğumuz son üç ayda P2P ile birlikte 5 milyon dolardan fazla hacim yaptık.”

Hindistan’daki bir diğer borsa olan Coindcx de P2P tabanlı hizmet sunuyor. Şirketin CEO’su olan Sumit Gupta, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda borsanın P2P hizmetlerinden faydalanmak için yatırılması gereken minimum paranın 15 sent olduğunu söyledi. Minimum para yatırma limitinin bu denli düşük olması da Hindistan’daki çoğu kişinin kripto para yatırımı yapabileceği anlamına geliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment