Site icon Koin Bülteni

Avukatlar Kabul Etti: Tether’in İtibari Para Rezervi Sadece Yüzde 74 Oranında!

Tether

Tether

Tetbher (USbDT) 2018 yılı boyunca da zaman zaman eleştirilerin odağında kalan bir kripto para birimi olsa da, geçtiğimiz hafta ortaya çıkan BitfinexTether fiyaskosu durumu oldukça farklı bir hale getirdi.

New York Başsavcılığı tarafından öne çıkartılan iddianameye ve mahkeme kararına göre, Bitfinex kripto para borsası zamanında 850 milyon dolarlık kaybını direkt olarak Tether’in hazinesinden karşıladı. Konunun derinleştirilmesi başka ipuçlarını da ortaya çıkardı ve mahkeme evraklarında yer alan bilgilere göre Tether’in avukatları şu an için sadece sirkülasyondaki toplam paranın yüzde 74’üne yetecek kadar itibari para rezervleri olduğunu kabul etti.

Tether’in dolar rezervlerinin yer aldığı Porto Riko merkezli Noble Bank, geçtiğimiz yılın Aralık ayında yaptığı açıklamalarda stabil kripto para biriminin dolar rezervlerinin tam olduğunu ve USDT’nin 1’e 1 oranında desteklendiğini belirtmişti. Görünüşe göre Bitfinex’in 850 milyon dolarlık zararını karşılamak için Tether hazinesinden aldığı itibari paralar, stabil koin’in bakiyesinde onarılamayacak bir delik oluşturdu ve o tarihten bu yana Tether bunu bir şekilde gizlemeye çalıştı ve başardı.

Geçtiğimiz aylarda Tether’in internet sitesinde yapılan değişiklik ile, USDT’nin artık direkt olarak itibari paralarla desteklenmesinin zorunlu olmadığı ve sirkülasyondaki USDT’lerin emtia veya buna benzer taşınmazlarla da güvence altına alınabileceği vurgulanmıştı.

Bütün bunlara rağmen Tether hala toplam piyasa değerine göre en büyük stabil kripto para konumunda ve 1 dolara endeksli olması gerekirken, 1.01 dolarlık birim fiyatı ile de işlerin kötü gitmediğini göstermekte.

Exit mobile version