Site icon Koin Bülteni

12 Yaşındaki Güney Koreli Trader ile Tanışın

trader

Kwon Joon isimli 12 yaşındaki trader, geleceğin Warren Buffett’ı olmak istiyor. Küçük yatırımcı, yaptığı trade’lerden %43 kar elde etti.

Kwon Joon için hisse senedi alıp satmak adeta bir hobi. 12 yaşındaki trader, Nisan 2020’de 22 bin 400 dolar ile yatırım hesabı açmak için annesine ısrar etti. O tarihlerde ise Güney Kore’nin KOSPI endeksi, gördüğü düşüşten toparlanmaya hazırlanıyordu. Kwon, ailesini bu konuda gerçekten ikna etmek istediğini çünkü televizyonda izlediği bir yatırım uzmanının söylediği ‘bu fırsat bir daha gelmez’ minvalindeki sözlerine inandığını söyledi.

Kaynak

Warren Buffett’ı örnek alıyor

Geleceğin Buffett’ı olmak isteyen Kwon, uzun vadeli yatırımı tercih ediyor ve böylece yatırımlarını çok daha fazla yükseltebileceğine inanıyor. Kwon’un yatırım hedefi 10-20 yıl arasında değişiyor.

Oğlunun durumu karşısında iş ve okul hayatını sorgulayan anne Lee Eun-joo, “Artık bambaşka bir dünyada yaşıyoruz. Böyle bir çağda diplomanın ne kadar önemi var merak ediyorum.” dedi. Lee Eun-joo, oğlunun iş hayatına atılmasını istiyor.

İş bulmanın zorluklarının farkında olan Kwon, “Seul Ulusal Üniversitesi gibi iyi okullara gitmek yerine büyük bir yatırımcı olmayı tercih ederim.” dedi. Kwon, yatırımcı olma isteğini belirtirken aynı zamanda hayır işleriyle uğraşmak istediğini de vurgulamayı ihmal etmiyor.

Gözü büyük şirketlerde

Covid-19 salgını nedeniyle okula devam edemeyen ve evde kalan Kwon, piyasada görülen düzeltmeler sırasında yaptığı alışları değerlendirmek üzere bir istek listesi hazırladı. Kwon, almak istediklerini eklediği listeye mesajlaşma uygulaması olan Kakao, Samsung Electronics ve Hyundai Motor gibi büyük şirketleri yazdı.

Güney Koreli gençler iş bulmakta zorlanıyor

Güney Koreli araştırmacı Min Sook-weon, üniversite mezunu gençler için yeterli istihdam bulunmadığını söyledi. İş bulamayan Güney Koreli gençler, kariyer hedeflerini çeşitlendirmek zorunda kalıyorlar. 12 yaşındaki Kwon’un başarısı da gençlerin yaşadığı işsizlik probleminin bir simgesi haline geldi.

Exit mobile version