Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

13 Milyon Doları Bitcoin ile Akladı

49 yaşındaki Amerikalı adam milyonlarca doları Bitcoin yoluyla aklamak için yasa dışı paravan şirketler işletmekle suçlandı. Komisyon ile müşterileri için kara para akladığını itiraf eden adamın, tüm varlıklarından vazgeçtikten sonra 25 yıl hapis cezasına çarptırılması bekleniyor.  

ABD, Kaliforniya’da yaşayan 49 yaşındaki Hugo Sergio Mejia lisanssız bir Bitcoin işletmesi yönetmek ve bu yolla kara para aklamakla suçlandı. Mejia’nın yaklaşık 2.5 yıl boyunca en az 13 milyon dolarlık işlem gerçekleştirdiği dile getiriliyor. Bir sonraki mahkemede suçunu kabul edeceğini beyan eden Meija kara para aklama faaliyetleri için paravan olarak kullanmak üzere Worldwide Secure Communications LLC, World Secure Data ve The HODL Group LLC gibi sahte şirketler kurduğunu da itiraf etti.

13 milyon dolarlık transfer gerçekleştirmiş

Soruşturma kapsamında bir savunma anlaşması yapan Hugo Sergio Mejia yayınlanan bildiriye göre lisanssız para transferi yapma ve kara para aklama suçlarını mart ayında gerçekleşecek duruşmada kabul edecek. Anlaşmaya göre Mayıs 2018 – Eylül 2020 tarihleri arasında Mejia, Bitcoin karşılığı nakit veya nakit karşılığı BTC tahsil eden yasa dışı ve lisanssız bir dijital para şirketi yürüttüğünü kabul ediyor. Açıklanan bilgilere göre Meija yaklaşık 2.5 yıllık bir süre boyunca bu yolla en az 13 milyon dolar değerinde transfer gerçekleştirdi.

Meija çevrim içi reklam, sözlü veya yazılı iletişim gibi yollarla yasa dışı işletmesinin tanıtımını yaptı. Müşterileriyle şifreli mesaj uygulamaları üzerinden iletişim kuran Meija, onlarla kafe ve restoranlarda yüz yüze buluştuğunu belirtti.

Kripto paraları ve altınlarından vazgeçti, 25 yıl hapis yatabilir

Meija yasa dışı olarak işlem yapan müşterileri arasında kolluk kuvvetleri çalışanları ve uyuşturucu madde satıcıları olduğunu dile getirdi. Meija 12 Mart 2020 tarihinde bir kolluk kuvveti çalışanı ve Avustralyalı bir uyuşturucu alıcısı arasında 82 bin 150 dolar nakit karşılığında 14.2 Bitcoin’in transferini gerçekleştirdiğini itiraf ediyor. Anlaşmaya göre Meija, kolluk kuvveti mensubu bu müşterisi ile toplamda 250 bin dolarlık 5 farklı Bitcoin işlemi gerçekleştirdiğini beyan ediyor.

Meija’nın evine yapılan baskın ile 233 bin 987 dolar nakit, gümüş ve altın külçeler, 95 bin 587 dolar değerinde kripto para ele geçirildi. Yaptığı savunma anlaşmasına göre Meija tüm bu varlıklardan vazgeçmeyi kabul etti. Meija’nın kabul ettiği suçlara göre 25 yıl hapis cezasına çarptırılması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!