Lider kripto para birimi Bitcoin, Kasım 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyesinin oldukça altında seyretmeye devam etse de Bitcoin ile ilgili hikayeler popülerliğini koruyor.
Bitcoin madenciliğine dair en ünlü hikayelerden biri Gummo isimli bir hacker’a ait. Şu an ABD devlet kurumları için siber güvenlik danışmanlığı veren eski bir bilgisayar korsanı olan Gummo, kendi başına yaptığı bilgisayarlarla 7 milyar dolar değerinde Bitcoin mine eden hacker olarak tanınıyor.
30 yıldan fazla hacker’lık yapan ancak günümüzde ABD için yasal çalışmalar yürüten Gummo, Youtube’da Soft White Underbelly isimli kanala verdiği bir röportajda öyküsünü anlatıyor.
2013 yılında kendi inşa ettiği dört süper bilgisayar ile Gummo, 18 ay içerisinde 80 bin BTC kazmayı başarıyor. 2022 yılında verdiği bir röportajdaki iddialarına göre Gummo, o tarihte 179 bin BTC sahibi olduğunu söylüyor.
BTC madenciliği sayesinde milyarder olmayı başaran Gummo, Bitcoin ile ilgili efsanevi hikayelere ilgi duyan kripto meraklılarının en favori isimlerinden biri olarak konumlanıyor.
Gummo yaptığı açıklamalarda, 2013 senesinde maliyeti 200-300 dolar arasında olan dört süper bilgisayar kurduğunu söylüyor. Günümüz koşullarına bakıldığında ise BTC madenciliği yapmak çok daha fazla çaba ve para gerektiriyor.
Bitcoin madenciliğine merak duyan ancak söz konusu maliyetleri karşılama imkanı olmayanlar, alternatif projelere yöneliyor. Zahmetsiz ve maliyetsiz BTC Madenciliği imkanı sunan Bitcoin Minetrix token satın alma, karşımıza çıkan projeler arasında yer alıyor.
Maliyetsiz BTC Madenciliği Yapmak Mümkün Mü?
Gummo’nun hikayesinde olduğu gibi bir zamanlar Bitcoin madenciliği yapmanın çok da maliyetli bir süreç olmadığı biliniyor. Başlangıçta bir dizüstü bilgisayarla bile yapılabilen BTC madenciliği için günümüzde çok fazla masraf söz konusu oluyor.
BTC madencilerinin öncelikli olarak oldukça pahalı yazılım ve donanımlara ihtiyacı oluyor. Bunların yanı sıra madencilik sözleşmeleri, donanımlar için geniş bir alan ve üst seviye teknik bilgi gerekiyor. Tüm bu şartlar yerine getirilse bile ciddi bir enerji tüketimi ve ortaya çıkan ısının tahliyesi sorunu yaşanıyor. Bütün gereklilikler alt alta eklendiğinde BTC madenciliği yapmak, pek çok insan için imkansız hale geliyor.
Ön satış etkinliği ile Bitcoin Minetrix token satın alma imkanı sunan maliyetsiz BTC madenciliği çözümü proje, bu sebeple yoğun ilgi görüyor.
Bitcoin Minetrix Platformu Nasıl Çalışıyor?
Bitcoin Minetrix platformu, staking ve bulut madenciliği süreçlerini bir araya getiriyor. Türünün ilk örneği olan Stake to Mine yani Stake Et ve Madencilik Yap mekanizması, her kesimden kripto meraklısının BTC madenciliği yapmasına olanak sağlıyor.
Kullanıcıların platform üzerinde BTC madenciliği yapabilmesi için yalnızca Bitcoin Minetrix token satın alması gerekiyor. Madencilik sözleşmesinden pahalı yazılımlara kadar başka hiçbir masraf söz konusu olmuyor.
Kullanıcılar öncelikli olarak satın aldıkları BTCMTX tokenleri platformda stake ediyor. Staking sonrasında kullanıcılara transfer edilemez ERC-20 tokenleri olan bulut madenciliği kredileri veriliyor. Bu krediler, gerekli madencilik süresi boyunca yakılıyor. Yakılan kredilerin sonucunda yaratılan BTC’ler, kullanıcının cüzdanına aktarılarak süreç tamamlanıyor.
Güvenliği ile bilinen Ethereum blok zinciri üzerinde inşa edilen platform, fonların kaybolması gibi riskleri de elimine etmeyi hedefliyor. Platform sayesinde madencilikle ilgili en ufak bilgisi olmayan kripto yatırımcıları bile BTC madenciliği yapma imkanı buluyor.
Bitcoin Minetrix Ön Satışı Hızlı İlerliyor
Zahmetsiz, maliyetsiz ve merkeziyetsiz BTC madenciliği imkanı sunan Bitcoin Minetrix token satın almak isteyen yatırımcılar, devam eden ön satış etkinliğine katılabiliyor.
Ön satış ile indirimli fiyatlardan satışa açılan BTCMTX tokenin toplamda 4 milyar adet token arzı bulunuyor. Bu arzın yüzde 42,5’i BTC madenciliği, yüzde 35’i pazarlama çalışmaları, yüzde 15’i BTCMTX topluluğu ve kalan yüzde 7,5’lik dilimi ise staking özelliği için tahsis ediliyor.
Bitcoin Minetrix token ön satış etkinliğinde 20 aşama bulunuyor ve her aşamada token fiyatı yüzde 5 oranında artırılıyor. Diğer bir deyişle erken aşamalarda yatırım yapan kullanıcılar, daha borsa listelemeleri gerçekleşmeden kazanç elde etme imkanı buluyor.
26 Eylül’de başlayan ön satış etkinliği oldukça hızlı ilerliyor. Henüz 30 gün dolmadan şu ana kadar toplanan fonların 2 milyon doları aştığı görülüyor. BTCMTX token ön satış etkinliğinin mevcut aşamasında 0,0111 dolar fiyatlar yatırımcılara dağıtılıyor.
Son aşamaya geçildiğinde Bitcoin Minetrix token fiyatının 0,0129 dolar olması bekleniyor.
Bitcoin Minetrix Platformunun Öne Çıkan Özellikleri
Bitcoin Minetrix platformunun öne çıkan özellikleri arasında ilk sırada merkeziyetsiz, maliyetsiz ve zahmetsiz BTC madenciliği yapma imkanı bulunuyor.
İkinci olarak kullanıcılar, platform sayesinde hiçbir teknik bilgi sahibi olmadan madencilik yapabiliyor. Enerji problemlerinin söz konusu olmaması da dikkat çekiyor.
Platform kullanıcıları hem mobil hem de masaüstünden platforma erişim sağlayabiliyor.
Platformun akıllı sözleşmelerle korunan ve Ethereum ağının güvenliğinden yararlanan yapısı ise fon kayıpları gibi madencilik süreçleri ile ilgili riskleri elimine etmeyi başarıyor.
Sorumluluk reddi:
Koin Bülteni, yukarıda bahsi geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir. Koin Bülteni, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını yapmalarını önermektedir.