Site icon Koin Bülteni

2016 Yılında Bitfinex’ten Çalınan Bitcoin’ler Ele Geçirildi

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), 2016 yılında Bitfinex’ten çalınan 3.6 milyar dolar değerindeki bitcoin’leri ele geçirdiğini ve iki kişinin tutuklandığını açıkladı. Tutuklanan kişilerin toplam 8 milyon dolar kefaletle serbest bırakıldığı belirtildi.

Bitfinex resmi web sitesinden yaptığı açıklamada, 2016 yılında çalınan bitcoin’lerin önemli bir kısmının Adalet Bakanlığı tarafından ele geçirildiğini söyledi. Ayrıca açıklamada, Bitfinex’in bakanlıkla birlikte çalışarak çalınan bitcoin’lerin iadesi konusunda yasal işlemlerin devam ettiğini ve bakanlığın bitcoin’leri Bitfinex’e iade etmesi durumunda %80’lik kısmının 18 ay içerisinde LEO token yakmak için kullanılacağı belirtildi.

Geçtiğimiz hafta bu bitcoin’lerden bazılarının hareket ettiği tespit edilmişti. 1 Şubat tarihinde Koin Bülteni tarafından yapılan habere göre, değeri yaklaşık 2.5 milyar dolar olan 64.643 bitcoin’in bilinmeyen cüzdanlara 21 farklı işlem ile gönderildiği fark edilmişti.

 

Konuyla alakalı açıklama yapan Başsavcı Yardımcısı Lisa Monaco:

Şimdiye kadarki en büyük mali ele geçirme olan olay, kripto paraların suçlular için güvenli bir liman olmadığını gösteriyor. Dijital gizliliği korumak için gereksiz bir efor harcayan sanıklar kripto para işlemleri aracılığıyla fonları akladılar.

dedi.

Bitfinex’in Yerel Token’ı LEO %50 Arttı

ABD Adalet Bakanlığı’nın bitcoin’leri ele geçirildiğini açıklamasıyla, CoinMarketCap verilerine göre yaklaşık 5 dolar olan UNUS SED LEO (LEO) %50 artarak 7,5 dolara ulaştı.

Exit mobile version