Site icon Koin Bülteni

2019’da Sektöre Yön Veren 20 İsim

Kripto para ve Blockchain sektöründe geçtiğimiz yıl içerisinde birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. Sosyal medya devi Facebook kendi dijital parasını geliştirme, Çin dijital merkez bankası parası çıkarma kararı aldı. Avrupa’daki ülkeler ise dijital paraları çok daha yakından araştırmaya başladılar.

Bu süreç içerisinde Blockchain dünyasında özellikle belli başlı birkaç ismin ön plana çıktığını gördük. Hacker Noon tarafından hazırlanan listeye göre bu isimler geçtiğimiz yıl içerisinde Blockchain dünyasının gidişatını doğrudan etkilediler. Bu isimlerden 20 tanesini şu şekilde sıralayabiliriz.

Bu listedeki 20 isim elbette değiştirilebilir, daha farklı bir sırayla yazılabilir. Ancak yukarıdaki isimler genel olarak kripto para ve Blockchain dünyasını yaptıkları açıklamalarla, tahminlerle, analizlerle, yatırımlarla etkilediler ve etkilemeye devam ediyorlar. Bu isimlerin hepsi küresel bir kitleye hitap ettiği için kendilerinin attıkları adımlar yalnızca bir veya iki ülkedeki değil, dünya genelindeki kripto para yatırımcılarını etkiliyor.

Exit mobile version