Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

558 Milyar Dolarlık Banka, Alibaba ile Token Çalışması İçin Anlaştı

Singapur’un en büyük bankası DBS Bank, Alibaba’ya bağlı Ant Group’un fintech kolu Ant International ile iş birliği içerisinde yeni bir proje başlattı.

DBS tarafından yapılan açıklamaya göre “DBS Treasury Tokens” adlı pilot çalışmasında DBS’in kendine özel blockchain’i kullanılacak. Çalışma kapsamında çeşitli piyasalarda birden farklı para birimine dayalı hazinelerin ve likiditenin yönetimi incelenecek.

Sitesinde yer alan bilgilere göre DBS Bank, geçen yıl itibarıyla toplamda 558,6 milyar dolar değerinde varlığı yönetiyor.

Bu girişim, Ant International’ın kurum içindeki işlemlerinin süresini “günlerden saniyelere” indirmek için tasarlandı. DBS, “Bu, grup içi likiditeyi ve işletme sermayesini optimize ederek kurumsal hazine yöneticilerine tüm grubun nakit pozisyonu üzerinde daha fazla görünürlük, öngörülebilirlik ve kontrol sağlıyor” dedi.

Geleneksel bankacılık hizmetlerini iyileştirebilir

DBS Bank’ın Küresel İşlem Hizmetleri Grup Başkanı Lim Soon Chong, “e-ticaretin ve 7/24 talep edilen hizmetlerin artışıyla birlikte işletmelerin hazine ihtiyaçlarının evrildiği bir dönemde” olduğumuzu ve bu pilot çalışmasının da buna uygun olduğunu söyledi.

Lim’in açıklamalarına göre DBS’in izinli (permissioned) blockchain’i, ayrıca geleneksel bankacılık hizmetlerindeki verimliliğin artmasının da önünü açabilir. Bu, programlanabilirlik, bölümlere ayırma, atomik değer transferi gibi alanları kapsıyor.

Ant International’ın platform teknoloji başkanı Kelvin Li’nin açıklamalarına göre taraflar, bu teknolojinin kullanım alanlarına dair şimdiden birkaç örnek gördü. Bunlar anlık vergi iadesi, küçük ve orta ölçekli işletmeler için sınır ötesi ödeme hizmeti gibi hizmetleri içeriyor.

DBS Bank, hazine ve likidite yönetimi için geliştirdiği bu yeni pilot çalışmasından önce Singapur Merkez Bankası yönetimindeki Orchid ve Guardian projelerine katılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!