Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlackRock’tan Bitcoin ve Ethereum İçin Sermaye İtirafı: Farklılar ve Değişmeyecek!

BlackRock’un kısa süre önce başlattığı Ethereum ETF’sinin işlem hacmi ve girişleri, Bitcoin muadillerine kıyasla oldukça düşük seyrediyor. Şirketin dijital varlıklar bölümü başkanı Robert Mitchnick de bu durumu yakın zamanda değişmesini beklemiyor.

Mitchnick, BlackRock’un Ethereum ETF’si olan ETHA’nın performansının Bitcoin ETF’siyle karşılaştırıldığında “hayal kırıklığı yarattığını” kabul etti.

Ancak ETHA’nın diğer ETF’lerle kıyaslanması gerektiğini belirtti ve “Yedi hafta içinde 1 milyar dolar yönetilen varlık seviyesine ulaşan bir ETF nadiren görülür. Çoğu durumda, yeni bir ETF’nin bu seviyeye ulaşması yıllar alır veya hiç gerçekleşmez” dedi.

Bitcoin’e yetişmesini beklemiyor

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi olan BlackRock, Bitcoin ETF’sini Ocak ayında piyasaya sürmüş ve büyük bir başarı elde etmişti. IBIT, 15 gün içinde 2 milyar dolar AUM ulaşmıştı. Temmuz ayında piyasaya sürülen ETHA ise ilk ay içinde yaklaşık 1 milyar dolar topladı.

Mitchnick, Ethereum’u bir yatırım aracı olarak anlamanın Bitcoin’e göre daha zor olduğunu belirterek, “Bu yüzden müşterilerimizle yürüttüğümüz eğitim sürecine bu kadar bağlıyız. Dolayısıyla, Ethereum ETF’lerinin asla Bitcoin ETF’leri kadar büyük olmasını beklemiyoruz. Ancak yine de oldukça iyi bir başlangıç” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!