Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Altcoinler ABD’nin Agresif Tutumu ile Tehdit Altında: Boğanın Sonu Mu?

 Bitcoin ve altcoinlerdeki büyük düşüşün ardından kripto para analistleri kritik uyarılarda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump’ın hafta sonu yaptığı gümrük vergisi açıklamasının ardından, 7/24 açık olan kripto para piyasası ilk tepkiyi verdi. Risk algısının artmasıyla birlikte kripto para fiyatları önemli ölçüde düşerken, analistler yaşanan gelişmelerin etkilerini değerlendirdi.

Trump’ın Kanada ve Meksika’dan ithal edilen ürünlere %25, Kanada enerji ürünleri ve Çin mallarına ise %10 gümrük vergisi uygulama planına yanıt olarak Bitcoin, %10’dan fazla değer kaybederek 91.500 dolar seviyesine geriledi.

Sadece Bitcoin için değil küresel bir tehlike

Araştırma ve aracı kurum şirketi Bernstein’ın analistleri, Pazartesi günü müşterilerine gönderdikleri notta, “Eğer gümrük vergileri daha güçlü dolar, yüksek enflasyon ve kısa vadede faiz indirimi beklentilerinin azalması anlamına geliyorsa, bu riskli varlıklar için küresel likiditenin düşmesi demektir” ifadelerini kullandı.

Analistler, uzun vadede hükümetlerin daha yüksek borç ve açık taşıması nedeniyle parasal değer kaybının artacağını, bu durumda bitcoin’in dolara kıyasla göreceli değerini koruyacağını belirtti.

Ancak kısa vadede Bitcoin’in riskli varlıklarla korelasyon gösterdiğine dikkat çekerek, kripto piyasasındaki satışların sürpriz olmadığını vurguladı.

Uzun süreli gümrük vergilerinin ABD ekonomisine zarar verebileceğini, doları zayıflatabileceğini ve FED’i sert bir tutuma itebileceğini vurguladı.

Yerel Üretimi Artırma Hedefi

Kripto endüstrisindeki bazı isimler, Trump’ın gümrük vergisi hamlesinin arkasında yatan bir diğer potansiyel motivasyonun yerel üretimi artırmak olduğu görüşünde.

Aave’nin kurucusu Stani Kulechov, “Gümrük vergileri ABD için kaynak yaratacak ve yerel üretimi artıracak” dedi. Kulechov, “Gümrük savaşları diğer ülkeler için de kaynak yaratacak ve onların yerel üretimini artıracak. Bu, her ülkeyi yerel üretimde rekabet etmeye zorluyor” ifadelerini kullandı.

Yakovenko, “ABD 2 trilyon dolar açıkta. Hükümetin 1 trilyon dolar harcamayı kesmesi ve 1 trilyon dolar vergi artırması gerekiyor. Gümrük vergileri, yerel üreticileri destekleyen bir tüketim vergisidir. Muhtemelen açığı kapatmanın en az zararlı yolu” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!