Rusya’nın En Zengin İsminden Çığır Açan Token Projesi
Rusya’nın en zengin ismi Vladimir Potanin, yeni bir blockchain platformu kurmak için Rusya Merkez Bankası’ndan izin aldı.
Dijital Dönüşüm Başladı
Bloomberg’ün verilerine göre 28 milyar dolar civarında serveti bulunan Vladimir Potanin günümüzde Rusya’nın en zengin ismi olarak kabul ediliyor. Norilsk Nickel adlı maden şirketinin CEO’su olan Potanin, Rusya’da çığır açabilecek bir projeye imza atıyor.
Vladimir Potanin, kendi maden şirketindeki evrak işlerini hızlandırmak ve işlem hızını artırmak için blockchain teknolojisini kullanmak istiyor. Bunun için bir süredir Rusya Merkez Bankası’yla görüşen Potanin, dört aylık bir değerlendirme sürecinin ardından nihayet gerekli izinleri aldı.
Token Kullanacak
Bu blockchain platformu yalnızca evrak işlerini hızlandırmakla kalmayacak. Maden sektörünün devleri bu platform sayesinde token kullanabilecek ve böylece çok daha kolay alışveriş yapabilecekler.
Moscow Times tarafından aktarılan bilgilere göre bu blockchain platformu maden sektörünü ciddi anlamda etkileyebilir. Çünkü müşteriler bu platform sayesinde fiziki bir ürün almak için token kullanabilecekler. Bu tokenlar şu anda USDT nasıl ki dolar ile destekleniyorsa kıymetli madenler ile desteklenecekler (Örn: paladyum destekli token).
Bu platformu kullanan müşteriler ayrıca Nordstar’dan uçak bileti almak veya Rosa Khutor’da tatil yapmak için de token kullanabilecekler.
Vladimir Potanin, Atomyze adlı bu projenin Rusya’da çığır açabileceğine inanıyor. Kendisi geçtiğimiz yıl bu platformla ilgili bir açıklama yapmış ve Norilsk Nickel’in gelecekteki satışlarının beşte birinin tokenlarla yapılabileceğini tahmin etmişti. Bu, genel olarak dijital para kullanımını olumlu yönde etkiler. Çünkü Norilsk Nickel günümüzde dünyanın en büyük nikel, platin ve bakır üreticilerinden biri kabul ediliyor.
Potanin’in konu hakkında yaptığı açıklamalara göre bu proje yalnızca Norilsk Nickel’i değil genel olarak ülke ekonomisini de olumlu yönde etkileyebilir:
Bu proje Rusya ekonomisi için büyük önem taşıyor. Çünkü bir ürünün kolayca satılabilmesi, o ürünün üretimini de kolaylaştırır.
ABD ve İsviçre’de de kullanılabilecek olan bu platformun yalnızca şirketlere açık olacağını belirtmek gerekiyor. Dolayısıyla bu platform bireysel kullanıma uygun olmayacak. Moscow Times tarafından aktarılan bilgilere göre Atomyze bu yılın sonunda aktif olarak kullanılabilecek.