EOS Kullanıcılarından 50 Milyon Dolar Çalındı
Çin merkezli bir kripto para cüzdanı olan EOS Ecology hizmetlerini durduruyor. Fakat sorun şu: Kullanıcılar cüzdanlarındaki paraları çekemiyorlar.
EOS Ecology kullanıcıları birkaç saattir cüzdana erişim sağlayamıyorlar. Şu anki bilgilere göre erişime kapatılan bu cüzdanların içerisinde yüz binlerce adet EOS olduğu düşünülüyor.
Crypto Briefing’in haberine göre EOS Ecology yönetimi cüzdanlarda tuttuğu bu parayı huobidevice1, huobidevice2, huobidevice3, huobidevice4 ve huobidevice5 adlı bazı adreslere gönderdi. Bu adreslerin içerisinde 50.9 milyon dolarlık EOS bulunuyor ve bunların çoğunluğu huobidevice3 ve huobidevice5’da tutuluyor.
Huobi tarafından yapılan açıklamalara göre Huobidevice3 ve Huobidevice5, her ne kadar isimlerinde ‘Huobi’ ismini barındırıyor olsalar da Huobi adresleri değiller. Şirketin açıklamasına göre asıl Huobi adresinin adı huobideposit.
Zaten Sabıkalıydı
EOS Ecology’nin 50 milyon dolarlık bir vurgun yapmış olması bazılarını pek şaşırtmamış olabilir. Çünkü bu cüzdan uygulaması zaten sabıkalıydı.
Crypto Briefing’in haberine göre EOS Ecology insanları geçmişte de kandırmış, büyük bir sahtekarlığa imza atmıştı. Görünüşe göre EOS Ecology geçtiğimiz aylarda Starteos ile arasında bir bağlantı varmış gibi bir imaj çizdi. Starteos günümüzde EOS’un en büyük blok üreticilerinden biri olduğu için insanlar Starteos ile EOS Ecology arasında bir ilişki olduğunu düşünüp bu uygulamaya güvendiler. Fakat bu ikili arasında herhangi bir bağlantı yok.
EOS kullanıcıları bundan birkaç ay önce Starteos’un düzenlediği açık artırmaya katılıp sonu ‘.io’ ile biten alan adlarını alabiliyorlardı. EOS Ecology de zamanında w.io alan adını aldı. Fakat Starteos’un açıklamalarına göre bu insanları kandırmak için atılmış bir adımdı:
“Eğer bir kullanıcı bizden açık artırmayla bir alan adı alırsa insanlar o alan adının ‘.io’ ile bittiğini görebiliyorlar. Çoğu insan bu tarz bir alan adı almanın normal bir şey olduğunu biliyor. Ama dolandırıcılar; alan adı ‘.io’ ile bittiği için ‘w.io’nun da Starteos’a ait olduğunu iddia edip acemileri kandırıyorlar.”
EOS Ecology’nin yaptığı şey de tam olarak buydu. ‘W.ios’ alan adını alan EOS Ecology sanki Starteos ile arasında bir bağlantı varmış gibi bir imaj çizdi ancak bu tamamen sahte bir imajdı.
EOS Ecology’nin sabıkası bununla son bulmuyor. The Block’un haberine göre Çin’de geçen yıl EOS Ecology’ye karşı bir dava açıldı. Bu davada EOS Ecology’nin 33 milyon dolarlık bir saadet zinciri kurduğu iddia ediliyordu.