Site icon Koin Bülteni

ABD Eski Kongre Üyesi: SEC Kripto Para Düzenlemelerinde Yavaş Kalıyor

SEC Securities Exchanges Commission

SEC Securities Exchanges Commission

ABD‘deki eski kongre üyelerinden George Nethercutt, kripto paralar hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Nethercutt’ın açıklamalarına göre ABD’deki düzenleyiciler, kripto paralara karşı sergiledikleri tavrı değiştirmeliler.

Eskiden Cumhuriyetçi Parti üyelerinden olan ve kongrede on yıl boyunca görev alan George Nethercutt, kısa süre önce bir yazı kaleme aldı. Nethercutt bu yazısında ABD’deki düzenleyicilerin kripto paralarla olan ilişkisini değerlendirdi.

Nethercutt’a göre ABD’deki belli başlı hükümet kuruluşları, ülkedeki yenilikçi geliştirmeleri hızlandırmak ve çoğaltmak için çeşitli adımlar atıyorlar. Nethercutt’a göre özellikle ABD Dışişleri Bakanlığı bu alanda oldukça iyi adımlar atıyor.

Nethercutt’ın yazısına göre ülkedeki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), diğer kuruluşlardan bir hayli geri kalıyor. Nethercutt, finansal piyasaları düzenlemekten sorumlu olan SEC’in bu konuda oldukça yavaş hareket ettiğini düşünüyor:

“SEC’in davranışları ülkedeki yenilikleri yavaşlatıyor. (Yetersiz düzenlemeler yüzünden) ABD’deki çoğu şirketin yasal durumu belli değil. Bu belirsizliklerden biri de tokenların menkul kıymet olarak sınıflanıp sınıflanmadığı.”

Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto paralarla ilgili hala düzenleme hazırlamadığı için çeşitli kesimlerden tepki görüyor. Nethercutt gibi eski kongre üyelerinin yanı sıra günümüzdeki bazı yetkililer de SEC’in eylemsizliğinden şikayetçiler.

SEC, 1930’lu yıllarda hazırlanmış menkul kıymet yasalarına göre hareket ediyor ve günümüzdeki gelişmeleri bu yasalar doğrultusunda değerlendiriyor. Ancak on yıllar önce hazırlanan bu yasalar doğal olarak kripto paraları kapsamıyor.

Nethercutt bu yüzden kripto para konusuyla SEC’in değil başka bir kuruluşun ilgilenmesini öneriyor:

“Yasal bir açıdan baktığımız zaman görüyoruz ki uzmanlar, menkul kıymet yasalarının kripto paraları kapsamadığını düşünüyorlar. Yeniliklerin çoğalması için düzenleyicilerin de bu görüşü kabullenmeleri gerekiyor.”

Exit mobile version