Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki Valilikten Kripto Para Kararı: “Belirsizlik, İnovasyona Zarar Veriyor”

ABD’nin New Hampshire Valiliği, kripto para regülasyonlarındaki belirsizliğin, sektörde yapılan yenilikçi çalışmalara zarar verdiğini açıkladı.

New Hampshire Valiliği Kripto Paralar ve Dijital Varlıklar Komitesi, kripto paralarla ilgili yaptığı araştırmanın sonuçlarını bugün yayımladı.

Uzmanlar, yaptıkları araştırma sonucunda hem sektörün genel durumuna ilişkin açıklamalarda bulundular hem de valilik adına bazı öneriler sundular.

Raporda, blockchain teknolojisinin “insan toplulukları için büyük önem taşıma potansiyeli olan birçok uygulama alanına sahip, önemli bir teknik inovasyon” olduğu belirtildi.

Komite, hem blockchain hem de kripto paralar ile ilgili regülasyonların “çok belirsiz” olduğunu ve bu durumun, “yeni teknolojilerin, faaliyetlerin ve sektörün yenilikçi ve ekonomik gelişimine zarar verdiğini” vurguladı.

Valiliğe bağlı komiteye göre sektördeki yasal belirsizlikler, yatırımcıları korumaya yönelik adımlar atmayı da zorlaştırıyor.

Komite, yaptığı araştırma sonucunda New Hampshire eyaletinde şu öneride bulundu:

“New Hampshire yönetimi; blockchain alanında yenilikler yapan kişiler, girişimciler ve işletmeler için cazip olacak hukuki bir rejim oluşturabilmek için gerekli kaynakları ayırmalıdır.

New Hampshire Valisi Chris Sununu, New Hampshire’ın, raporda sunulan bu öneriler sayesinde “blockchain uygulamalarının gelişimi bakımından önde gelen bölgelerden biri” haline gelebileceğini söyledi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!