Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Milletvekilleri Kripto Madencilerini Hedef Aldı: Dört Madencilik Şirketine Mektup

ABD Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticaret Komitesi’nin üyeleri dört kripto para madencilik şirketine enerji tüketimi hakkında bilgi verilmesini talep eden bir mektup yolladı.

Enerji ve Ticaret Komisyonu resmi web sitesi üzerinden 17 Ağustos tarihinde yayınlanan basın bültenine göre, komite başkanı Frank Pallone, Bobby Rush, Diana DeGette ve Paul Tonko’nun içinde bulunduğu dörtlü, ABD’nin en büyük üç madencilik şirketi Core Scientific, Marathon Digital, Riot Blockchain‘in yanı sıra Stronghold Digital Mining‘e mektup yazarak şirketlerin 2021 yılından bu zamana kadar tükettikleri enerji de dahil olmak üzere çeşitli konularda bilgi vermelerini istedi.

Komisyon üyeleri şirketlerin enerji tüketimi konusunda şebekeleri zorlayıp zorlamadığını ve ABD iklim hedeflerini baltalayıp baltalamadığını araştırıyor. Mektupların, 1 Ocak 2022 tarihinde başlatılan kripto para birimlerinin enerji tüketimi üzerindeki etkileri ve PoW (Proof of Work) sistemi üzerine kurulu blockchainlerin olumsuz çevresel etkilerini soruşturma çalışmasının devamı olduğu belirtiliyor.

Üyeler, genel olarak blokchain teknolojisine sempati duyduklarını ancak PoW sisteminin neden olduğu enerji tüketiminin blockchain sisteminin iklim hedeflerini gerçekleştirme konusundaki potansiyelini baltaladığını düşündüklerini ifade ediyor.

Gönderilen mektupta şu sorular yer alıyor:

  • 2021’de şirketin tesisleri ne kadar enerji kullandı?
  • Kullanılan enerjinin ne kadarı yenilenebilir enerji kredileriyle karşılanıyor?
  • Son 12 ayda şebeke istikrarını sağlamak için operasyonlarınızı kaç gün azalttınız?
  • 2021’de şirketin tesislerinin MWh başına ortalama maliyeti ve MWh başına ortalama karı ne kadardır?
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!