Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

AMD Madencilik İçin Yeni Bir Yazılım Ortaya Çıkarttı

Ekran kartı (GPU) üreticisi AMD, kripto para madencileri için yeni bir yazılım sundu.

AMD, sitesinde yaptığı açıklamada “Radeon Software Crimson ReLive Edition Beta for Blockchain Compute” şeklinde isimlendirdiği, blockchain işleme için özel çıkarttğı bu yazılımı beta yani deneme seviyesinde ortaya koyduğunu ve yazılımın odak noktasının madencilik esnasında en yüksek verimle çalışmasını sağlamak olduğunu belirtti.

AMD madencilik konusunda yükselen talepler ile birlikte bu şekilde bir güncellemenin gelmesi gerektiğinin farkına varmış görünüyor. Geçtiğimiz ayın sonunda AMD CEOsu Lisa Sun:

“Kripto paralara bağlı olarak ekran kartlarımıza yüksek talepler görüyoruz. Ancak şunu söylemek önemli, bizim gelecek planlarımızda kripto paralar yoktu. Ve biz bu durumu uzun vadeli büyüme aracı olarak görmüyoruz. Blockchain teknolojileri hakkında gelişmeleri izlemeye kesinlikle devam edeceğiz.”

şeklinde bir açıklama yapmıştı. Ardından AMD bu konuda pek ilgi göstermiyor gibi görünse de çıkartılan yazılım, aslında AMD’nin madenciliğe karşı boş düşünceler beslemediği aşikàr. AMD’nin bu hareketi, madencilik yapan müşterilerini en azından kısa vadede elinde tutmak istediğini gösteriyor. AMD yazılımı beta olarak yayınladıklarını ve daha fazla güncelleme, geliştirme, hata geliştirmesi yapacaklarını belirterek de yakın gelecekte bu strateji ile devam edeceklerini gösterdi.

Ekran Kartı Piyasası ve Madencilik

Bariz bir şekilde görülüyor ki hem AMD hem de bir diğer ekran kartı üreticisi Nvidia son aylarda yaşanan ekran kartı talebindeki artıştan memnun. Nvidia CEO’su Jen-Hsun Huang ise geçen hafta yaptığı açıklamada:

“Kripto para ve Blockchain hayatımızda olmaya devam edecek. Zamanla daha da büyüyecekler. Piyasaya yeni kripto paraların gireceği de oldukça açık. GPU’lar da kriptografi de harika ve oldukça iyi konumlandırılmış.

sözlerine yer verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment