Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amerikan Halkı, Seçim Kampanyalarına Kripto Paralar ile Bağış Yapmak İstiyor

Amerika’da ara seçimler heyecanı yaşanırken, yapılan bir ankette enteresan sonuçlar görmek mümkün. Clovr firmasının 1023 kişi üzerinde yaptığı ankete göre, Amerikan halkının yüzde 60’ı destekledikleri adayın seçim kampanyasına kripto paralar cinsinden bağış yapmak istiyor. Bu şekilde bağış yapmak istemeyenlerin oranı ise yüzde 21 olarak belirtildi.

Anketin dökümlerinde ise, enteresan sonuçlar var. Anket katılımcılarının yüzde 54’ünün kripto para bağışlarını güvenli bulduğu ifade edilirken, bu rakamın siyasi görüşlere göre dağılışı ise şöyle oldu:

  • Cumhuriyetçiler’in yüzde 63’ü
  • Demokratlar’ın yüzde 52’si
  • Bağımsızların yüzde 45’i, kripto para bağışlarının güvenli ve normal bir fonlama metodu olduğunu düşünüyor.

Kripto paraların kullanılmaması yönünde görüş bildiren isimler ise, genelde stabilite sorunu ve güvenliği buna gerekçe gösterdi. Ancak kripto paraların son dönemde yakaladığı ciddi stabiltie ve volalitede yaşanan düşüş göz önüne alınırsa; bu endişenin biraz yersiz olduğu söylenebilir.

Ankette, aynı zamanda, kripto para bağışı kabul etmesinin, bir adayı öne çıkaracağını düşünen katılımcıların yüzdesi ise 30 oldu.

Bununla birlikte, kripto para bağışlarının kabul edilmesinin, çeşitli sıkıntıları da, Amerikan halkı tarafından saptanmış durumunda. Buna göre, kripto para bağışlarının Amerikan seçimlerine olan dış müdahil etkiyi arttırmasından endişe ediliyor. Ayrıca, katılımcıların büyük bir çoğunluğu da, kripto para bağışlarının Amerikan politika sistemindeki yasa dışı aktivitelerin sayısını arrttıracağını düşünüyor ve bu sebepten ötürü kripto para ile yapılan bağışlara pek de sıcak bakmadığını ifade ediyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment