Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bağımsız Denetim: Circle’ın Hesabında USDC’yi Destekleyecek Kadar Dolar Var

Grant Thornton LLP adlı bağımsız bir denetim şirketi, Circle‘ın USDC tokenlarını desteklemeye yetecek kadar dolar rezervine sahip olup olmadığını araştırdı ve olumlu bir sonuca vardı.

Circle’ın Dolar Rezervi

Circle bundan bir süre önce USDC adlı bir sabitkoin oluşturdu. Bu tokenın da tıpkı dolar ile desteklenen diğer tüm sabitkoinler gibi bire bir oranda dolar ile desteklenmesi gerekiyor. Bunun için de şirketin banka hesabında ürettiği token miktarına denk miktarda para olması gerekli.

Bağımsız bir denetim şirketi olan Grant Thornton, Circlle’ın USD rezervi hakkında bir araştırma yaptı. Yapılan bu araştırmaya göre şirketin rezervinde, ürettiği token miktarından daha fazla dolar bulunuyor. Şirketin yayınladığı rapora göre Circle’ın hesabında:

“31 Ekim 2018 itibariyle;

  • Üretilen USD Coin (USDC) sayısı = 127,408,827 USDC

  • Şirketin emanet hesaplarındaki USD rezervi = 127,412,240.89$” bulunuyor.

Amerika Sertifikalı Kamu Muhasebecileri Enstitüsü tarafından hazırlanan standartlar doğrultusunda bir denetleme yürüttüğünü açıklayan Grant Thornton, Circle’ın rezervinde ürettiği token miktarını karşılayacak kadar para olduğuna karar verdi.

Şirket ayrıca Circle’ın hesabının doğruluğuna da onay vererek şu açıklamayı yapıyor:

“Bizim görüşümüze göre 31 Ekim 2018 tarihinde Rezerv Hesap Raporu ile birlikte alınan Rezerv Hesap Bilgileri her açıdan tam anlamıyla geçerlidir.”

Paxos Standard ve USDC her ay düzenli denetim raporları yayınlıyor. En son 31 Ekim’de yeni bir rapor yayınlanan Gemini Dollar da düzenli denetimlere giriyor.

Kripto para sektöründeki Tether (USDT) iddiaları göz önüne alındığında bu gibi şirketlerin böyle denetimlere girmeleri büyük önem taşıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment