Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Destekli Proje 2 Milyar Dolarlık Token Yaktı

Binance Smart Chain tarafından desteklenen Trust Wallet projesi, 89 milyar Trust Wallet Token’ı (TWT) yakacağını duyurdu. Bu hamlenin, projenin daha güçlü temeller üzerinde ilerlemesi için yapıldığı açıklandı. Binance CEO’su Changpeng Zhao’dan da, atılan bu adıma destek gecikmedi.

Binance Smart Chain desteğini alan Trust Wallet platformu, yerel tokenı olan TWT’nin çok büyük bir kısmını yakma kararı aldı. Toplam arzı 90 milyar olan TWT için, dolaşımdaki token arzı %1 oranının altındaydı. Trust Wallet bu durumu göz önünde bulunarak, toplam TWT arzını 1 milyara indirmeye karar verdi. Bunun için 89 milyar TWT yaktı ve şu an kalan 1 milyarlık toplam arzın %25’i dolaşımda.

Yakılan 89 milyar TWT’nin yaklaşık değeri 2.3 milyar doları geçiyor. Bu hamlenin TWT için arz-talep dengesine göre fiyatı uzun vadede etkileyip etkilemeyeceği ise henüz belli değil. Fakat TWT fiyatı, bu duyurunun ardından son 24 saat içinde 0,020 dolardan 0,042 dolara yükseldi.

binance-trust-wallet
TWT için 24 saatlik değişimi gösteren fiyat grafiği. Kaynak

Trust Wallet kurucusu Viktor Radchenko TWT’nin proje için güçlü bir pazarlama kozu haline geldiğini ve ekosistemi geliştirmek için bu adımın atılması gerektiğini vurguladı. Daha gerçekçi bir çizgi yakalamak amacı ile bu karara varıldığını açıklayan Radchenko, Binance Smart Chain’in de desteğini alarak kullanıcılara daha iyi bir performans sunulacağını belirtti.

Binance CEO’su CZ, Gururla Anlattı

Binance kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao (CZ) da, Trust Wallet’ın TWT yakma hamlesine kayıtsız kalmadı ve sosyal medyadan yaptığı açıklamalarla düşüncelerini paylaştı. CZ yaptığı açıklamalarda 2.3 milyar dolar değerinde tokenı yakmanın yürek istediğini ve Trust Wallet ekibinin bu sorumluluğu alabilecek olgunlukta olduğunu belirtti.

Binance Smart Chain destekli bu projenin aldığı kararlar ile kendisini gururlandırdığını açıklayan CEO; Binance ekosisteminde yer alan ekiplerin para odaklı değil, belli bir misyon ile ilerlediğini savundu. Başından beri süreci ilgi ile izlediğini söyleyen CZ, ekibin daha yetkin amaçlar doğrultusunda böyle bir karar almasından gerçekten etkilendiğini dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment