Site icon Koin Bülteni

Binance’den Yeni Altcoin’e Zamanından Erken Listeleme: İlk Burada Çıkacak!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, yeni bir altcoin için vadeli işlemlerde pre-market (ön piyasa) listelemesi gerçekleştireceğini duyurdu.

Binance’in 10 Şubat Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre borsa, Espresso (ESP) için maksimum 5x kaldıraç ile Tether (USDT) marjlı sürekli vadeli işlem sözleşmesinde ön piyasa işlemlerini başlattı.

ESPUSDT sözleşmesi bugün TSİ 11.10’da ön piyasa işlemlerine açıldı. Binance, pre-market sürecinin sona ermesinin ardından söz konusu sözleşmenin standart ESPUSDT sürekli vadeli işlem sözleşmesine dönüştürüleceğini açıkladı. Bu geçiş süresinin, fiyat oynaklığına ve spot piyasalardan sağlanacak endeks fiyatının istikrarına bağlı olarak kademeli şekilde gerçekleşeceği belirtildi.

Binance, ön piyasa süresince fiyat hesaplaması (Mark Price) için fiyat değişimlerinin her saniye +%1 / -%1 aralığında sınırlandırılacağını ifade etti. Spot piyasalarda yeterli veri oluşmasıyla birlikte mark fiyat hesaplamasının kademeli olarak standart yönteme geçeceği aktarıldı. Bu süreçte açık emirlerin ve pozisyonların korunacağı, işlemlerde herhangi bir kesinti yaşanmayacağı vurgulandı.

Borsa ayrıca, pre-market işlemlerinin sona ermesinin ardından fonlama oranlarının standart sürekli vadeli işlem kurallarına göre uygulanacağını açıkladı. Buna göre maksimum ve minimum fonlama oranları +%2,00 / -%2,00 aralığında olacak. Ön piyasa süresince ise fonlama oranı +0,005% olarak uygulanacak.

Binance, söz konusu vadeli işlem sözleşmesinin Multi-Assets Mode özelliğini desteklediğini de duyurdu. Bu sayede kullanıcılar, Bitcoin (BTC) gibi farklı teminat varlıklarını kullanarak işlem gerçekleştirebilecek.

Espresso (ESP), rollup yapıları için geliştirilen, yüksek performanslı bir base layer olarak konumlanıyor ve Layer 2 işlemlerini daha güvenli, hızlı ve kesintisiz hale getirmeyi hedefliyor. Projenin toplam arzı 3.590.000.000 ESP olarak açıklanırken, maksimum arzın sınırsız olduğu paylaşıldı.