Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Birleşik Krallık’ın Finans Otoritesi Kripto Para Şirketlerini Yakından İnceliyor

Birleşik Krallık‘taki Finansal Davranış Kurumu (FCA), kripto para sektörüyle alakalı daha fazla araştırma yapmaya başladı.

Şirketlerin Sayısı Artıyor

Birleşik Krallık’ın finans otoritesi olan Finansal Davranış Kurumu (FCA), kripto para sektöründe faaliyet gösteren şirketleri daha kapsamlı bir şekilde araştırmaya başladı.

The Telegraph tarafından yapılan habere göre FCA, sayısı gittikçe artan kripto para şirketlerini daha düzenli bir şekilde araştırmaya başladı.

Finansal Davranış Kurumu, kendisine iletilen bir bilgi edinme talebi doğrultusunda kripto para sektöründeki faaliyetleri hakkında bazı bilgiler verdi. FCA, bu talebe cevap olarak hazırladığı bildiride 50 farklı kripto para şirketini araştırdığını, bu şirketlerin FCA standartlarına aykırı hareket edip etmediğini denetlediğini belirtti. Bir kıyaslama olması amacıyla FCA’nın bu yılın Mayıs ayında yalnızca 24 şirketi araştırdığını söyleyebiliriz.

Finansal Davranış Kurumu, bazen çalıştığı şirketin faaliyetlerinden rahatsız olan veya şüphe duyan çalışanlardan çeşitli ihbarlar aldığını ve bu şirketler hakkında soruşturma başlattığını da belirtiyor.

Düşüşün Etkileri

Kripto para piyasasında yaşanan düşüş, yatırımcıların çok daha dikkatli olmalarına yol açıyor. İnsanlar şüphe duydukları şirketleri doğrudan şikayet edebiliyor, bu şirketlerin güvenli olup olmadığını kolaylıkla anlayabiliyorlar.

Moore Stephens adlı bir muhasebe şirketinin ortaklarından olan Andrew Jacobs’a göre son zamanlarda FCA’ya iletilen şikayet raporlarının sayısındaki artış, kripto para piyasasında yaşanan düşüş ile doğrudan bağlantılı.

Birleşik Krallık’taki yetkililer kripto paralarla ilgili henüz somut düzenlemeler hazırlamadılar. Ancak bundan bir süre önce ülkedeki Hazine Bakanlığı, Merkez Bankası ve Finansal Davranış Kurumu bu konuda çalışmalar yürütebilmek için bir araya geldi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment