Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 4 Eylül Mini Fiyat Analizi

Merhaba,

Yaşadığımız Ağustos ayı kripto paralar için bir nevi kan banyosu gibiydi. Ama neyse ki umut dolu bir Eylül’e merhaba dedik. Bu yeni ay birçok beklentinin yaşanacağı ve yeni umutlarla dolu olduğu için bitcoin yatırımcılarının yüzlerini güldürecek gibi duruyor. Kripto para ile ünlenen ve kripto paralarla ilgili çokça tahminlerde bulunan isimler Eylül ayı içinde olumlu konuşmaya devam ediyorlar.

Buna ek olarak bitcoin geçtiğimiz haftayı %9’luk bir artışla kapatmayı başardı. Bu kapanış yaklaşan büyük bir boğa hakimiyetinin habercisi olarak yorumlandı. 7.000$ gibi çok güçlü bir psikolojik sınırı aşan ve bu sınırda kalmayı başaran bitcoin yazım sırasında 7.290$ civarında yürüyüşüne devam ediyor.

İyi yatırımcıların bazı olumsuz senaryolarına direnmeyi başaran bitcoin 7.000$ psikolojik sınırını aşarken çok fazla zorlanmadı. Bu yüzden ilk 100 içerisinde bulunan kimi alt coinler de bitcoinin bu yükselişinden nemalanmayı başardılar. Özellikle IOTA %10’luk artışla ilk 10’un en iyi performans gösterenlerinden birisi olurken, Bitcoin Cash Eylül ayında %11.7’lik bir artışla ikinci sıraya oturdu. Tabi bu noktada alkışı hak eden başka alt coinler de oldu. Örneğin Dogecoin her ne kadar bir şaka olarak ortaya çıktığı söylense de sadece geçtiğimiz birkaç gün içerisinde değerini %135 arttırmayı başardı.

Teknik Resme Göz Atacak Olursak;

İlk grafikte ve 4 saatlik dilimde EMA 144 ve MA 200’ün üzerinde seyreden fiyatlar bize boğaların hakimiyetini açıkça gösteriyor. 2. grafikte ise ve yine 4 saatlik dilimde Ichimoku Bulutu bu hakimiyeti teyit ediyor. Bu iki teknik gösterge her ne kadar olumlu sinyaller verse de ve her ne kadar iyi trade’ler için fırsatlara işaret etse de, ayıların olası anlık müdahaleleri ile iyi görünen resim bir anda terse dönebilir. Şimdilik pusuya yatmış ve sessizliğini koruyan ayıların her an piyasaya el atacaklarını, en azından bunun için fırsat kolladıklarını söyleyebilirim.

4 eylül bitcoin grafik
4 eylül bitcoin grafik

7.100$’dan ciddi bir destek alan bitcoin 7.000$ psikolojik sınırının üstünde kalmayı başarıyor. Eğer bu destek alanı ortadan kalkarsa 6.890$ civarında bir seyir söz konusu olabilir. Daha kötü senaryo ise 6.700$’lık bir diğer psikolojik sınırı test etmesi olur. Bununla beraber boğalar başlayan bu yükseliş trendini devam ettirebilirlerse ilk olarak 7.400$ bandına hücum etmeli ve ardından gözlerini 7.750$ civarındaki eski destek noktasına çevirmeliler.

Her ne kadar burada yazılanları okuyup piyasa hakkında bir kanıya varmaya çalışsanız da kendi analizinizi yapmanız, başkalarına bağımlı kalmamanız ve sosyal medyada coin haberi peşinden koşmamanız için bitcointeknikanaliz.com    teknikanalizegitim.com  sitelerini incelemenizi öneririm.

Sevgi ve Saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment