Analistler, ABD’de bu yıl yapılacak seçimlerin ardından daha “likidite dostu bir ortama” geçileceğini ve Bitcoin’in rekor tazeleyeceğini düşünüyor.
VanEck dijital varlık araştırma başkanı Matthew Sigel, CNBC ile yaptığı röportajda, “Bu zorunlu satışların ardında, Bitcoin’in genellikle zorluk çektiği tipik bir dönem var, bu dönem halving’den bir ila üç ay sonra ortaya çıkıyor ki bu da nisan ayında gerçekleşmişti” dedi.
Temmuz ayında Almanya hükümeti 49.858 Bitcoin’i 2,6 milyar dolara sattı. Bu arada, iflas eden kripto borsası Mt. Gox’un alacaklılarının yaklaşık yüzde 70’i geri ödeme aldı ve veriler, çoğunun Bitcoin’lerini elinde tuttuğunu gösteriyor.
Son dönemde, küresel likiditede bir artış gözlemleniyor. BitVaulty CEO’su Francesco Madonna, 17 Ağustos’ta X platformunda yaptığı paylaşımda, “Küresel likidite artmaya başladı, bir model oluşuyor” dedi. Anonim kripto trader’ı Kook ise, “Küresel likidite nihayet artıyor, 2025’te en büyük boğa koşusunu görecek miyiz?” şeklinde yorumda bulundu.
Bu politikalar dört yıl daha devam edebilir
Yatırım stratejisti Lyn Alden, Bitcoin’in fiyat hareketinin eksik olmasından “şaşırmadığını” ifade ederek, 19 Ağustos’ta Natalie Brunell’in Coin Stories podcast’inde “küresel likiditenin iki yıldır sabit kaldığını” belirtti. Alden, “Bitcoin’in bu dalgalı hareketi mantıklı” dedi.
Alden, 2025 yılında piyasanın daha “likidite dostu bir ortam”a geçmesiyle birlikte Bitcoin’in mevcut fiyat rekorunu kırmasını bekliyor.
Bu arada, Sigel, Kasım ayında yapılacak ABD başkanlık seçimlerinin Bitcoin’in fiyatı için kritik bir an olacağını iddia ediyor. Seçim sonucundan bağımsız olarak, makroekonomik koşulların önümüzdeki birkaç yıl boyunca aynı kalacağını savunuyor.
“Piyasa, hangi aday kazanırsa kazansın, dört yıl daha sorumsuz mali politika ile karşı karşıya kalacağımız gerçeğiyle yüzleşmek zorunda” diyen Sigel, “Bitcoin gerçekten o noktada ivme kazanıyor. Biz buradan alıcıyız, gerçekten toparlanabileceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.