Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Balinasından Uyarı: Çoğu Kripto Para Yok Olacak

Kripto para sektörünün en popüler balinalarından biri olan J0E007, piyasadaki alternatif kripto paraların (altkoin) geleceğiyle ilgili yeni bir açıklama yaptı.

İsmini Bitfinex’in liderlik sıralamasında sık sık gördüğümüz J0E007 birçok kişi tarafından kripto para balinası olarak kabul ediliyor. Kripto paralar hakkındaki görüşlerini genelde Twitter hesabından paylaşan J0E007’nin özellikle Bitcoin’i desteklediğini ve altkoinlerden pek hazzetmediğini biliyoruz.

Çoğu Yok Olacak

J0E007 kısa süre önce paylaştığı bir gönderide Bitcoin’in yeniden yükselişe geçebileceğini ve yeni bir boğa koşusu görebileceğimizi ifade etti. Fakat Bitcoin fiyatında böyle bir hareketlilik görülmeden önce çok fazla yatırımcının canı yanacak çünkü böyle bir boğa koşusunun yaşanabilmesi için önce piyasadaki birçok kripto paranın yok olması gerekecek.

Şu anda piyasada bir şekilde ayakta duran çoğu shitcoinin zamanla yok olacağını söyleyen J0E007 aslında Jason Calacanis’e benzer görüşlere sahip. Uber’in erken yatırımcılarından olan Calacanis de kısa süre önce buna benzer bir yorum yapıp şu anda piyasada gördüğümüz kripto para projelerinin yüzde 99’unun çöp olduğunu söyledi.

Ethereum Dahil mi?

J0E007 Twitter üzerinden yaptığı bu açıklamada söz konusu shitcoinlerin tam olarak hangileri olduğunu söylemedi. Dolayısıyla kendisinin hangi kripto para hakkında tam olarak ne düşündüğünü bilmiyoruz. Fakat onun önceki açıklamalarına bakacak olursak kendisinin Ethereum’a karşı bile pek sıcak bir tavır sergilemediğini görebiliriz.

Ethereum’un yatırımcılara adeta boş hayaller sattığını (kendisi burada Ethereum için ‘snake oil satıcısı’ tabirini kullanıyor) söyleyen J0E007, geçtiğimiz aylardaki bir paylaşımında hem Ethereum hem de DeFi (merkezsiz finans) için ağır sözler kullanmıştı. Ethereum’un ikinci bir ICO çılgınlığını tetikleyebileceğini söyleyen J0E007, ETH tabanlı çoğu projenin hiçbir işe yaramadığını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment