Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Banknotları Singapur’da Kullanıma Hazır

Kripto paraların hayatımızda kapladığı yer gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Öyle ki, itibari paranın geçtiği ve işe yaradığı birçok yerde artık Bitcoin ve diğer kripto paralar da kullanılmaya başlanmış durumda. Bunlardan bazıları elbette ki ATM’ler, kredi kartları ve diğer finansal ürünler.

Tüm bu gelişmelere ek olarak, Singapur’da bu sefer daha enteresan bir olay yaşandı. Singapur’da bir firma, Bitcoin banknotu çıkardı ancak elbette ki Bitcoin banknotu ifadesi; onun Bitcoin yerine geçeceği anlamına gelmiyor. Firmanın çıkardığı ve adına Bitcoin banknotu dediği ürünün ise akıllı bir banknot olduğu belirtiliyor.

Banknotların kağıt olmadığı; onun yerine Samsung tarafından üretilen S3D350A kodlu bir çip olduğu ve veri depoladığı belirtilirken; bildiğimiz banknotlara benzeyen özelliğin ise bir değer birimi belirtmesi ve bir ödeme aracı olması olduğu ifade edildi.

Her bir banknotun kendi özel şifreleri ile korunmuş birer cüzdanı bulunduğu ifade edilirken; üretici firma Tangem’e göre, bu ürünlerin kopyasının yapılması mümkün değil.

Şirketin Medium’da kaleme aldığı gönderide genelde tüm hack saldırılarının artık yazılım sistemleri üzerine yoğunlaştığı ve ufak birer çipi olan kredi kartı, SIM kart veya kimlik kartlarının hacklenmesinin, karşı taraf için hiç de ekonomik olmadığına vurgu yapıldı.

Bu yeni akıllı banknotların online ödemelere kıyasla ciddi avantaj sahibi olduğu belirtilirken, bunun sebebinin de herhangi bir gönderim ücretine tabii olmaması olduğu ifade edildi.

Ancak elbette her elden ödeme yönteminin yaşadığı güvenlik, mesafe ve kolaylık gibi sorunları, bu çip banknotların da yaşaması bekleniyor.

Şu anda satışa sunulan banknotlar 0.01 ve 0.05 Bitcoin’lik değerlerden sahiplerini bekliyor. Yazının kaleme alındığı dakikalarda bu iki rakam sırasıyla 94 ve 469 dolara tekabül ediyor.

Hong Kong ve Singapur’da ofisleri bulunan ve ana merkezi de Zug’da olan bu akıllı banknotların yaratıcısı Tangem, aynı zamanda Tayvan, Rusya ve İsrail’de de çalışmalar yürütüyor. Ürünün oluşmasına yardımcı olan çiplerin ise Çin ve Güney Kore’de üretildiği belirtiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment