Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Cash Hard Fork’unun Üzerinden 2 Hafta Geçmesine Rağmen Ağ Düğümlerinin Yüzde 13’ü Ortada Yok

Son elde edilen verilere göre hard fork’un üzerinden iki hafta geçmesine rağmen Bitcoin Cash düğümlerinin %13’ü hala eski yazılıma endeksli olup ağın geri kalanı ile bağdaşmamakta.

Hileli BCH Düğümleri Hakkında Farklı Teoriler Ortaya Çıkmakta

Coin Dance tarafından gösterildiği ve Pazar günü Ben Verret isimli sosyal medya kripto para analisti tarafından sosyal medyaya yüklendiği üzre, Bitcoin Cash 15 Mayıs tarihinde yapılan ve en büyük özelliği blok kapasitesinin arttırılması olan yeni forkundan sonra tam desteği sağlayamadı.

”Bcash düğümlerinin %13’ü hala yeni hardfork ile uyumlu değil.”

Elde edilen istatistikler bu hafta belirli kripto para kullanıcıları ve yorumcuları için Bitcoin Cash hakkında yeni tartışmalara yol açtı ve bazıları Bitcoin’in [BTC] Bitcoin Cash’i [BCH] geçtiğimiz hafta içerisinde ağ maliyeti konusunda nasıl alt ettiğini ve artık daha düşük işlem ücretlerine sahip olduğunu belirtmesine yol açtı.

2017 Ağustos ayı tarihinde Bitcoin Cash taraftarları BCH’nin en büyük özelliklerinden birisinin Bitcoin’e kıyasla daha ucuz işlem sağlaması olduğunu savunmaktaydı.

Verret ile tartışan başka bir grup ise geri kalan düğümlerin %87’sinin tamamen birleştiğini ve geri kalan %13’ün ise aslında faal olmayan düğümlerden oluştuğunu ifade etmekte.

Yorumlardan bir tanesi şu şekilde:

”Eğer ekonomik bir değere sahip olsalardı forklanmamış zinciri kazmaya devam ederlerdi.”

Oldukça Sessiz Yürütülen Bir Anlaşmazlık

Bu sırada Bitcoin Cash’in fork sonrası yaşadığı anlaşmazlık üzerine yayınlanan başka bir benzer araştırma konunun niye bu kadar az dikkat çektiğine odaklanmakta.

Bitcoin ana geliştiricilerinden Kalle Alm, %16-17 oranında düğümlerin 16 Mayıs tarihi itibariyle yeni fork ile uyumlu olmadığını ve buna ek olarak eğer benzer bir durum ağındaki düğümlerin %100 oranla konsensüse sahip olarak çalıştığı Bitcoin ağında yaşanmış olması durumunda, yaşanacak olayı şu kelimelerle ifade ediyor:

”Herkes patlardı!”

”BCH’nin Bitcoin olmadığını milletin bu durum üzerine kendilerini dağıtmamalarından anlayabilirsiniz.”

”BTC düğümlerinin %20’sinin uyumlu olmadığını düşünün? Herkes patlardı. Madencilerin sadece bir tarla işleten adamlardan ibaret olmamaları sebebiyle de etrafta bir sürü fork olurdu.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment