Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Düşecek Diyenlere Bir Darbe Daha: Bu Seferki Kayıp 84 Milyon Dolar

Kripto para piyasasındaki fiyatların ani değişiklikler gösterebildiğini biliyoruz. Piyasadaki fiyatların artması genel olarak çoğu yatırımcıyı memnun ediyor ancak bu durumdan memnun olmayan ve tamamen bu durum yüzünden para kaybeden bir grup yatırımcı da var: açığa satanlar. Kripto para piyasasındaki ani değişiklikler bu gibi yatırımcıları genelde hazırlıksız yakalıyor. Bitcoin ve diğer kripto paraların bugün girdikleri ani artış da açığa satış yapmış yatırımcılara darbe indirdi.

Açığa satış yapan yatırımcılar kripto para piyasası artışa geçtiği zaman değil düşüşe geçtiği zaman kar elde ediyorlar. Bu gibi yatırımcılar piyasa fiyatları yüksekken ödünç kripto para alıp, fiyatlar düştüğü zaman yine aynı miktarda kripto para satın alıyorlar. Kısaca bu kişiler piyasanın düşme ihtimaline yatırım yapıyorlar.

Açığa satış yapma imkanı sunan kripto para borsalarından biri de BitMEX. Hatta bu borsadan açığa satış yapmış olan yatırımcılar geçtiğimiz hafta yaşanan artışta epey ağır bir darbe almışlardı. BitMEX’in CEO’suna göre geçtiğimiz hafta artış yaşanırken 15 dakika içerisinde 230 milyon dolar değerinde açığa satış nakite çevrildi.

BitMEX’in açığa satış seçeneğine yapılmış 2 milyon dolardan daha fazla değerdeki yatırımları takip eden bir botu var. BitMEX’in bu botu sabahtan beri bozdurulan açığa satış yatırımlarının kayıtlarını paylaşıyor. Big Rekts adlı bu bota göre BitMEX üzerinden yapılmış olan ve bozdurulan açığa satış yatırımlarının değeri 84 milyon dolar. 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment