Site icon Koin Bülteni

Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Ripple, Stellar, Litecoin, Cardano, NEO, EOS: Fiyat Analizi – 11 Nisan

Koin Analiz

Koin Analiz

Bazı büyük analistler, halen Bitcoin’in balon olduğu ve hatta patladığı yönünde açıklamalar yapsa da, bu durum Wall Street‘ten kripto dünyasına geçmeye başlayan finansal beyin sayısının azalmasına engel olamadı.

Bitcoin ve onunla alakalı ICO ve madencilik gibi işlerde takındığı olumsuz tavırla bildiğimiz Çin hükümeti ise, son olarak Blockchain teknolojisine destek için ciddi bir kaynak ayırdığını açıkladı. Çin’de hükümet, son hamle ile Blockchain temelli projelere destek sağlaması için 1.6 milyar dolarlık bir fon ayırdı.

Aynı zamanda Avrupa Birliği Komisyonu da, Blockchain sektöründe kıta ülkelerinin lider olması yönünde fikir birliğine vardı.

Japonya’da ise durum hayli iyi. Dünyanın en büyük kripto para merkezi olma yolunda hızla ilerleyen Japonya’da, yapılan bir araştırmaya göre ülkede toplam 3.5 milyon aktif kripto para ticareti yapan insan bulunuyor.

Bu ve bunun gibi birçok haber, gelişmiş ülkelerin Blockchain’e bakışını bizlere anlatıyor. Bu yatırımlar ve gelişmeler, sektörün uzun süredeki geleceğinin çok daha iyi olduğunu ve anlık negatifliklere kafa yorulmaması gerektiğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Hong Kong merkezli bir kripto para firması Orichal Partners’ın kurucusu Adrian Lai, fiyat düzeltmesinin bitmesinin ardından 2018 yılında birçok büyük yatırımcının piyasaya geleceğini ve bunun da işlem hacmini arttıracağını belirtti.

Genelde her yılın ikinci çeyreği, bir Bitcoin yükseliş serisine delalettir. 2016 ve 2017’de gördüğümüz bu şeyi 2018’de görebilecek miyiz? Bakalım grafikler ne diyor…

Bitcoin/USD

Kısa vadede düşen üçgen formasyonu çizen Bitcoin’de bir sonraki destek 6 bin 757 dolar seviyesi olarak görünüyor. Daha önce bu desteği kırmak için yapılan iki deneme, 1 ve 6 Nisan tarihlerinde başarısız olmuştu.

Eğer düşen üçgen formasyonu kırılırsa, 20 günlük EMA direncini test edecek Bitcoin, bu direnci de kırarsa birçok analist yakın dönemde Bitcoin’in USD değerinin artacağını ön görüyor.

Bu durumda yatırımcıların uzun pozisyon açmaları kendileri için uygun olabilir. Burada uygun stop loss seviyesi ise  6 bin 700 dolar olacaktır.

Eğer grafik üçgen formasyonunu kıramazsa, yakın vadede bir sonraki düşüş 5 bin 453 dolar seviyeleri olabilir.

Ethereum/USD

30 Mart’tan bu yana sıkıştığı yeri kırmaya çalışan Ethereum eğer kırarsa, yükseliş direnci 20 günlük EMA’larda yer alıyor.

Eğer tüm dirençler kısa vadede kırılırsa, 50 günlük SMA seviyeleri bize bir sonraki fiyat hedefi olarak 607 doları gösteriyor.

Bu noktada bekleyip görmek en mantıklı hareket olarak karşımıza çıkıyor. Uzun veya kısa vadeli pozisyonlar açmak, şu aşamada pek uygun değil.

BCH/USD

Bitcoin Cash de aynı Ethereum gibi son 4 gündür sıkışmış durumda. Eski grafikler ile bir kombinasyon yapıldığında Bitcoin Cash’in her zaman böyle dar alanlara sıkışıp kaldığı ve bunun birkaç gün sürdüğü görülebilir.

Şu aşamada eğer sonraki dirençler kırılırsa, bir sonraki hedef 994 dolar seviyeleri olabilir.

Ancak aksi bir durumda, bir sonraki destek seviyeleri 558 dolar. Orda da tutunma olmazsa bir sonraki destek 425 dolar olarak görülüyor.

XRP/USD

Ripple’da durum stabil şekilde devam ediyor. 30 Mart’tan beri fazla kıpırdamayan XRP’nin bir sonraki desteği 0.45351 dolar iken bir sonraki direnç seviyesi 0.56270 dolar olarak karşımıza çıkıyor.

Eğer 0.56720 dolar seviyeleri aşılırsa, biraz güç kazanacağını söylemek mümkün. Oradan sonraki hedef ise 0.70 dolar seviyeleri.

Bu aşamada XRP işlemleri için biraz bekleyip, trendi kırıp kıramayacağını görmek, en mantıklısı.

Ancak eğer olası bir düşüş söz konusu olursa, bu kez XRP seviyeleri 0.35 dolarlara gerileyebilir.

XLM/USD

Stellar şu aşamada düşen kanal formasyonunun içinde olsa da, son günlerde biraz daha formasyonun basıklaştığını söylemek mümkün. Normalde böylesi durumlardan sonra, ya iyi bir fiyat artışı ya da aynı oranda iyi bir fiyat düşüşü beklenir.

Pozitif tarafta, 20 günlük EMA ve 50 günlük SMA seviyelerinde ciddi dirençler göze çarparken, düşüş trendine girilmesi durumunda ise bir sonraki destek 0.184 dolar , ondan sonrakiler ise 0.16 ve 0.1125 dolar olarak karşımıza çıkıyor.

RSI indikatörleri, bize bir sonraki hamlenin yukarı doğru olacağını gösterirken, yine de bir süre beklemekte fayda olduğu kesin. Öncelikle sağlam bir alım desteği görmek, daha yararlı olacaktır.

LTC/USD

Henüz Litecoin’e alış desteğinin geri geldiğini görmüş değiliz. Grafik şu ana kadar 1 Nisan’daki 114.706 dolar seviyelerinde seyretmeye devam ederken, 20 günlük EMA seviyesine çıkamamasının iyi bir işaret olmadığı kesin.

Şu aşamada fiyatın düşüş trendini kırıp kıramayacağını izlemek mantıklı olacaktır.

Eğer fiyat 114.706’ların altında kalırsa sonraki iki destek 107.102 ve 84.706 dolar olacak.

ADA/BTC

Cardano da halen yükselen üçgen formasyonu içinde ve bu formasyondaki direnç seviyesi 2460 Satoshi olarak görünüyor.

Alım sinyali için beklenen şey 2460 satoshi üstüne çıkış olarak görülebilir. Ondan bir sonraki hedef ise 3230 ila 3500 Satoshi arası bir yer olacaktır.

Ancak eğer fiyat 2100 satoshiden de aşağı düşerse, o zaman düşüş trendi devam edecektir.

NEO/USD

Eski hale dönüş sinyalleri NEO, buna rağmen dün fazla iyi sinyal vermedi. Bu da, alıcıların daha düşük seviyeleri beklediğini gösteriyor.

NEO için bundan sonraki hedef 20 günlük EMA’yı kırıp 63.62 dolar seviyelerine çıkmak olacaktır. Eğer fiyat oralarda güçlü bir şekilde durursa, bir anda 80 dolarlara çıkış da mümkün.

EOS/USD

EOS, bu yıl 2 Şubat’tan beri düşen kanal formasyonu çiziyor. 

Şu anda 50 günlük SMA’yı kıran EOS’un karşısındaki direnç 7.28 dolar. Eğer bu direnç de kırılırsa, bu sefer yeni bir yükseliş trendi başlayabilir ve bu trendin hedefi 11 dolar seviyeleri olabilir. Burada mantıklı olan şey 7.5 dolar seviyelerinden alım yapıp 5 dolara stop loss koymak olacaktır. Eğer 7.28 altına düşerse, birkaç gün daha süreç uzayabilir.

Exit mobile version