Merhaba,
Bitcoin 10.000$ psikolojik sınırında takip altında…
Bitcoin kısa ömürlü bir düzeltmenin ardından tekrar psikolojik direnç ve destek noktalarından birisi olan 10.000$ seviyesine oturmayı başardı. Ancak buradaki bekleyişin ne kadar süreceği konusunda kafalar karışık zira son yükseliş nispeten zayıf bir hacimle gerçekleşti. Bu nedenle iyi bir şekilde ve yakından takip edilmeli. Çünkü ayılar 8.400$ seviyesine fiyatları çekebilmek için 9.100$ seviyesinin tetiklenmesini bekliyor. Zayıf hacimle yükselen ve psikolojik sınıra ulaşan Bitcoin’in olası bu türlü bir tetiklemeye karşı çok fazla savunmasının olmadığını söyleyebiliriz. Her ne kadar boğalar 10.350$ seviyesini test etmek amacıyla gün içinde hamleler yapacak olsa da 10.750$ ve 11.100$ noktalarını geçmelerine ayılar izin vermemek amacıyla karşı hamleler yapacaklardır.
Kanallar içerisindeki seyrine göre bir teknik analiz yorumu yapacak olursak, Bitcoin’in hacimle beraber kaybettiği çıkış ivmesinin zayıflayan gücünü de görebiliriz. Soldaki ilk kanalda fiyat hareketleri dip tepe/dip tepe şeklinde ilerlerken gücünü kaybetmeye başlamış ve hacmin de düşmesiyle fiyatları kanalın dışına atmış ve bir ayı hakimiyetine girmiş. Sağdaki kanalda yine dip tepe/dip tepe şeklinde ilerleyen fiyatlar güç kaybetmeye başlamış kanalın ortalarına doğru hacmi de zayıflamış ve bugün için gördüğümüz 10.000$ seviyesinde takılmış durumda. İlk kanalın yükselen bir trend ve ikinci kanalın düşen bir trend olduğunu göz önüne alarak fiyatların soru işaretinin üstüne doğru mu gideceğini yoksa kendini aşağıya mı çevireceğini tahmin etmek zorunda kalacağız. Her iki yönlü hareketin söz konusu olduğu bu grafikte gözler yukarı doğru gidecek olan bir fiyat hareketi arayacaktır.
Bu noktada 10.750$ ve 11.100$ direnç noktalarının aşılıp aşılamayacağı bize sonucu gösteren en önemli ipucu olacaktır. Aynı şekilde 9.500$ ile 9.100$ aralığına doğru gitmeye başlayacak olursa bu durumda kanalın dışına itilme ihtimalini aklımızdan çıkarmamız gerekecek.
Grafikte 13 Şubat 2018 ile 21 Mart 2018 tarihlerindeki çift tepe ve 21 Haziran ile günümüz arasında gerçekleşen çift tepe formasyonları bulunuyor. Buna göre;
13 Şubat 2018 ve 21 Mart 2018 tarihlerinde gerçekleşen çift tepe formasyonunun ardından fiyatların önce aşağıya kırıp ardından nasıl yükseldiğini soldaki ilk resimde görmek mümkün. Sağdaki ikinci resimde de daha önce oluşmuş olan çift tepenin bir benzeri ve ardından oluşması muhtemel fiyat hareketlerini kıyaslayacak olursak ve bunu yaparken Bitcoin fiyat hareketlerinin kendini tekrar ettiği teorisini göz önüne alırsak fiyatın olası hareketlerini tahmin etmek zor olmayacaktır.
Geçmişinde yüzlerce kere kendini tekrar eden fiyat hareketlerine dayanarak fiyatın bir miktar yükselişinin ardından bir düzeltmeye girebileceği ve takiben hızlı bir artış yaşayacağı ihtimalini elde tutarak hamlelerimizi belirlemek bizler için kazançlı olabilir. Bu türdeki fiyat hareketlerini fırsata çevirmek bu piyasadaki oyuncuların en önemli kozlarından birisidir. Ayrıca söz konusu yükselişin hangi noktaya kadar gideceği yakından takip edilmelidir. Çünkü ve önemli bir “bilgi”;
Bitcoin 10.350$ seviyesinin üstünde işlem yaparken yükseliş eğilimi göstermektedir.
“Bilgi”ye sahip olmak ve onu kullanmak isteyenler için teknikanalizegitimi.com
Sevgi ve saygıyla.
Taner BOZKURT
UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.