Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Analisti Tone Vays: Yükselişin Spesifik Bir Nedeni Olmayabilir

Ünlü Bitcoin analistlerinden birisi olan Tone Vays, 2 Nisan tarihinde Cointelegraph kaynağı ile yaptığı bir röportajda kripto paralar ile Bitcoin‘in yakın zamanda yaşadığı ani yükselişin spesifik bir nedeninin olmayabileceğini dile getirdi.

2 Nisan tarihinde yaşanan BTC yükselişi hakkında konuşan Vays, her zaman fiyatı tetikleyen tek bir neden olmayabileceğini ve sadece spekülasyonların bile yükselişe neden olabileceğini, ”Bitcoin’in diğer varlıklardan çok farklı olmadığını” vurguladı.

Vays bugüne kadar yaptığı açıklamalarda BTC’nin 4.200 dolar seviyesini aştıktan sonra 5.000 dolara kadar çıkmasını beklediğini ifade etti ancak bu hafta içerisinde BTC’nin 4.000 doları aşacağını tahmin etmediğin de itiraf etti:

”Short pozisyonlar kapandı, kısa sıkışmalar yaşandı, daha fazla insan hype’ye katılmak istedi ve çok fazla haber kanalı her zaman büyük düşüşlerin veya yükselişlerin sebebini öğrenmeye çalışıyor. Ben bu kanalların çoğunlukla olması için bir habere ihtiyaç duymayan şeyleri bir haberle eşleştirmeye çalıştığını söyleyebilirim.”

Bloomberg’in aktardığı habere göre aktif Bitcoin cüzdanlarının sayısı geçtiğimiz iki hafta içerisinde inanılmaz bir artış yaşadı ve 15 Mart tarihinden beri yaşanan hareketlilik ciddi bir BTC satın alımına da ulaştı. Bunun yanı sıra Brexit olayının da özellikle İngiltere içerisindeki vatandaşların Bitcoin alımı yapmasına neden olduğu, teoriler ve spekülasyonlar arasında.

Yine de Reuters kaynağının aktardığı bilgide Bitcoin’in artış yaşadığı gece gizemli bir traderın birçok kripto para borsasından tek bir algoritma ile 20.000 BTC satın alması yükselişin en büyük sebebi gibi gözükmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment