Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yaralarını Sararken, Çoğu ICO ve Alt Koin Tüm Zamanların En Yüksek Fiyat Seviyesinin %90 Altında Kaldı

Bitcoin çok fazla göz önünde olduğu için en fazla kayıp yaşayan kripto para olarak gözükse de, şu sıralar çoğu ICO ve alt koin bir zamanlar elde ettiği tüm zamanların en yüksek seviyesinin %90 altında seyretmekte.

BTC 2017 yılında 1.000 dolar gibi bir birim fiyata sahipken, toplam kripto varlıkları arasında %87’lik bir aslan payına sahipti. O zamanlarda Bitcoin taraftarlığı adeta zirve konumundaydı.

Ancak günler geçtikçe, adeta yeni bir ICO ev alt koin akımı başladı ve çoğu insan Bitcoin yerine, dipten ICO tokeni veya alt koin almaya çalıştı. Özellikle çok fazla reklamı yapılan ve her yerde görülen ICO projelerine talep bir hayli fazla oldu. Örnek vermek gerekirse, Ethereum 2017 yılı boyunca 70 kat, NEO ise 500 kat artış yaşadı. Bu ikisi istisna olsa da, CoinMarketCap verilerine göre alt koinlerin toplam değeri 2.28 milyar dolardan, 350 milyar dolara sıçradı hem de sadece bir yıl içerisinde.

Bitcoin’in piyasadaki hakimiyeti de %87’den %37’ye kadar geriledi. Ancak mevcut ayı piyasası içerisinde Bitcoin’in %33’lük hakimiyet oranından, %55’e kadar çıktığına tanıklık ettik. Çoğu yatırımcı da ”kralın dönüşüne” kayıtsız kalmadı ve çantalarına daha fazla BTC eklemeye başladı.

”Crypto-Darwinist” ve Yaptığı Analiz

Kendisini ”crypto-darwinist” olarak tanımlayan Eric Wall, alt koinlerin bu süre boyunca gösterdikleri performansı detaylı olarak Twitter üzerinden paylaştı.


Tablodan anlaşılacağı üzre çoğu alt koin ve ICO tokeni eski günlerini gerçek anlamda aratıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment